понеділок, 04 листопада 2013 18:20

Влада намагатиметься спихнути провал асоціації на Тимошенко — політолог

Влада намагатиметься спихнути провал асоціації на Тимошенко — політолог
Андрій Золотарьов. Фото: golos.ua
Влада приготувала запасний план у разі непідписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. Про це у коментарі кореспонденту Gazeta.ua розповів політолог Андрій Золотарьов.

"Влада готує запасний варіант "б", який потрібен у випадку непідписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. Тоді провину спихнуть на Тимошенко та опозицію, якщо її не випустять до Вільнюського саміту. Тобто скажуть, що саме через Тимошенко та опозицію провалили асоціацію. Не політичні фобії Януковича, а сумнівні оборудки Тимошенко призвели до провалу у Вільнюсі", - розповів він.

Експерт назвав пов'язання справи Юлії Тимошенко до справи Павла Лазаренко суто політичним кроком.

"Якби йшлося про відновлення справедливості, то це можна було робити два-три роки тому. Про справу було досить відомо, проте чомусь підгадали перед Вільнюським самітом. Цей меседж адресований європейцям. Проте на подібні повідомлення у європейців складається враження, що з ними граються. Вони звикли, що заяви українських політиків можна сприймати поділивши порівну. Тому що українські можновладці кажуть одне, а думають інакше", - розповів Золотарьов.

Політолог зауважив, що звільнення ув'язненої екс-прем'єрки Юлії Тимошенко відбудеться лише у тому разі, якщо "влада буде притиснута до стіни" і "станеться новий поворот у цій ситуації".

"Регіонали" дали зрозуміти, або Тимошенко поїде на тимчасове лікування і матиме перерву у тюремному терміні, або нікуди не їде", - додав він.

Нагадаємо, стало відомо, що запрошена Міністерством доходів і зборів британська міжнародна юридична компанія Lawrence Graham розпочала роботу з повернення в Україну активів, що на сьогоднішній день перебувають на території США та Швейцарії і належать екс-прем'єрам Юлії Тимошенко та Павлові Лазаренку. Мова йде про повернення Україні понад 200 млн. дол., більша частина з яких були вивезені за кордон ще в часи прем'єрства Павла Лазаренка. При цьому одним із розпорядників коштів вважається Юлія Тимошенко, яка у 90-х роках очолювала корпорацію "Єдині енергетичні системи України".

Зараз ви читаєте новину «Влада намагатиметься спихнути провал асоціації на Тимошенко — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

127

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути