понеділок, 04 листопада 2013 14:24

Опозиціонер: Янукович завіряв Путіна, що не ухвалив рішення по ЄС

Опозиціонер: Янукович завіряв Путіна, що не ухвалив рішення по ЄС

Голосування законопроектів щодо лікування ув'язнених за кордоном затягують, бо президент Віктор Янукович не дав команду терміново їх розглянути.

Про це Gazeta.ua сказав нардеп від "Батьківщини" Андрій Павловський.

"Це є ознакою того, що Янукович досі не визначився, куди йому рухатися — до ЄС чи Митного союзу. Маємо інформацію від російських колег, що на зустрічі із Путіним в Сочі Янукович завіряв, що досі не ухвалив остаточного рішення. Саме з цим пов'язана тяганина щодо Тимошенко. Віктор Федорович намагається торгуватися то з Росією, то з Євросоюзом. Така торгашеська риса бере верх над національними інтересами України", - зауважив він.

За словами нардепа, якщо цього тижня законопроекти не розглянуть, то в найближчі 10-20 років навряд чи Україна підпише Угоду про асоціацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп: Янукович досі не зрозумів, що ЄС — це не базар

"Януковичу називали крайній термін — 18 листопада. Саме тоді відбудеться звіт комісії Кокса-Кваснєвського перед Європарламентом. Там будуть говорити про те, чи виконала Україна всі необхідні умови, в тому числі у питанні Тимошенко. Якщо з доповіді стане зрозуміло, що воно не вирішено, підписання не буде", - наголосив Павловський.

"Януковичу міністр закордонних справ Польщі вже відкритим текстом сказав, що треба завершувати блефувати, маніпулювати навколо справи Тимошенко. Якщо є бажання рухатися у напрямку європейської спільноти, це питання треба вирішувати. Радниця президента Ставнійчук заявила, що на випадок непідписання Угоди плану "Б" у нього немає. Це означає, що буде розворот на 180 градусів", - зазначив політик.

Зараз ви читаєте новину «Опозиціонер: Янукович завіряв Путіна, що не ухвалив рішення по ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

153

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути