понеділок, 17 грудня 2012 18:12

Влада боїться чесних виборів мера Києва і може поставити місто на коліна - нардеп

Влада боїться чесних виборів мера Києва і може поставити місто на коліна - нардеп
Володимир Бондаренко розповів, чому з Києва забирають гроші. Фото: news.liga.net

Ставлення влади до Києва продиктовано тим, що кияни на виборах підтримали опозицію.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від "Батьківщини" Володимир Бондаренко.

Коментуючи критичні заяви голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова щодо бюджету уряду на 2013 рік, в якому начебто Київ суттєво недофінансовано, Бондаренко наголосив:

"Ставлення до столиці України Києва з боку уряду Азарова та Януковича продиктовано тими обставинами, що Київ однозначно зорієнтований за своїми електоральними перевагами, на демократичні сили. Останні вибори показали, що всі 13 округів обрали представників "Свободи", УДАРу та "Батьківщини". Ці округи показали, яке ставлення киян до нинішньої влади, і її рейтинг в Києві надзвичайно низький".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попов блефує. Якби він розкрив рота без погодження з президентом, його б давно звільнили - "бютівка"

Нардеп пояснив: "Тому йти на відкриті, демократичні вибори мера Києва ця влада боїться, бо вона однозначно програє Київ. Через це вони пішли іншим шляхом, ще й з грубим порушенням Конституції України та закону про столицю. Коли прийшов призначений голова КМДА, то при ньому продажна Київрада, сформована Черновецьким, ухвалює рішення про скасування районних рад. Таким чином, ця Київрада, яка прокралася із землею і майном, сьогодні боїться Партію регіонів, яка їх відверто доїть на гроші, а деяких і саджає, принаймні пробує саджати. Тому ця рада скасувала самоврядування районних рад і фактично звела нанівець функції міськради".

З тих же причин, уряд і вилучає кошти з місцевого бюджету Києва, вважає нардеп.

"Попереду очевидно будуть вибори. Вони їх бояться і тому свідомо затягують з призначенням дати їх проведення. Тепер говорять, що можливо вибори відбудуться в червні наступного року, хоча боюсь, що це знову таки тільки гра, - підкреслив Бондаренко. - Але для того, щоби керувати містом і бути впевненим, що той же Попов не розпочне якусь самостійну діяльність, несанкціоновано зроблено декілька кроків. Бюджетним кодексом Партія регіонів у Верховній Раді провела вилучення з міста Києва 8 млрд грн. І це не одноразове вилучення, а на постійній основі. Потім ще додали до цієї суми 6 млн. Таким чином, з Києва гроші забирають".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попов опинився на шпагаті між владою і своїми обіцянками - "ударівець"

Парламентар уточнив: "Минулого року гроші до Києва повернули, але лише з доброї волі Азарова. Це спеціальне вилучення, яке потім сприймається як подарунок від Азарова. Це спеціальна гра. В разі, що якщо тут буде не лояльний Попов, а хтось інший, то цих грошей можуть і не повернути, а поставити місто на коліна". "Друге, що вже сьогодні закладено, то це недофінансування бюджетної кількості соціальних пенсій, субсидій та інших доплат київським вчителям, лікарям, які також сьогодні знаходяться в руках Кабінету міністрів, який може дати, а може і не дати цих грошей", - підкреслив Бондаренко.

Таким чином, на думку парламентаря, влада свідомо недофінансовує Київ.

Зараз ви читаєте новину «Влада боїться чесних виборів мера Києва і може поставити місто на коліна - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути