вівторок, 02 квітня 2013 12:17

Спецтема: Луценко за ґратами

Вищий спецсуд розпочав розгляд по суті касації Луценка

Вищий спецсуд розпочав розгляд по суті касації Луценка
Луценко обурився, що один із працівників МВС у цивільному, попри заборону суду, знімає засідання на камеру. Фото: 24tv.ua

Вищий спеціалізований суд України розпочав розгляд по суті касаційної скарги на перший вирок екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Першою доповідь у справі зачитала суддя Тетяна Широян. Її доповідь зайняла майже 40 хвилин.

Після цього слово взяв адвокат Луценка Олексій Баганець. Він наголосив, що сторона захисту аргументує свою позицію перш за все тим, що як під час досудового слідства, так і під час розгляду справи Печерським судом, було порушено низку прав Луценка.

"Насамперед було порушено права Луценка на справедливий суд. Змушений нагадати суду, що такі порушення могли завадити винести справедливе рішення. Я зупинюсь на тих грубих порушеннях щодо Луценка, які були під час досудового слідства і суду. Перш за все, суд не був неупередженим, що є прямим порушенням", - наголосив Баганець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я не Брейвік, я не вбивав десятки людей" - Луценко

Він також нагадав, що вже є рішення Європейського суду з прав людини, за яким арешт екс-міністра був незаконним.

"Хіба міг мій підзахисний розраховувати на справедливий суд? Звичайно, ні", - зауважив адвокат.

Варто зауважити, що перед виступом Баганця було оголошено технічну перерву на 10 хвилин, під час якої між захисником екс-міністра Іриною Луценко та одним із присутніх у залі засідання суду виник конфлікт. Як пояснив після цього сам Юрій Луценко, у залі присутні декілька співробітників МВС у цивільному.

"Один із працівників МВС знімає все на камеру, а ви заборонили зйомку", - обурився Луценко, звертаючись до суду. На що головуючий суддя відповів: "Хто хоче знімати - нехай знімає".

Наразі продовжується доповідь захисту екс-міністра.

Нагадаємо, що розгляд касації у першій справі переносився протягом 7-ми місяців. Захисники Луценка подали касаційну скаргу ще у серпні 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «Вищий спецсуд розпочав розгляд по суті касації Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути