середа, 28 березня 2012 15:44

Вищий адмінсуд визнав законним рішення Януковича скасувати День свободи

Вищий адмінсуд визнав законним рішення Януковича скасувати День свободи
ВАСУ відмовився визнати незаконним указ Януковича, яким він скасував святкування Дня свободи 22 листопада. Фото: ZN.UA

Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) закрив провадження у справі за позовом голови Рівненської обласної організації Української народної партії (УНП) Світлани Ніколіної до президента Віктора Януковича про визнання незаконним його указу від 30 грудня 2011 року, яким він скасував святкування Дня свободи 22 листопада.

Колегія суддів у складі 5 чоловік оголосила відповідне рішення сьогодні та постановила роз'яснити зацікавленим особам їх права звернення до Конституційного суду України "для вирішення питання про відповідність Конституції України, конституційності законів та інших правових актів Верховної Ради України, актів президента України".

Ніколіна, яка є помічником народного депутата лідера УНП Юрія Костенка, зазначила в інтерв'ю журналістам після засідання суду, що не задоволена цим рішенням. Вона не виключає повторного подання позову до ВАСУ або звернення в КС з даного питання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Банковій розбили "паркани Межигір'я" і випустили білих голубів

Позивач також висловила здивування щодо того, чому суд спочатку прийняв до розгляду її скаргу і відкрив адміністративне провадження, а потім виніс рішення, озвучене в середу.

Нагадаємо, 30 грудня 2011 року Янукович підписав указ "Про відзначення в Україну деяких пам'ятних дат і професійних свят", згідно з яким 22 січня буде відзначатися як День соборності і свободи України.

ВІДЕО: Вчора водії "засигналили" кортеж Януковича

Таким чином, він визнав такими, що втратили силу інші укази про святкування Дня соборності, а також указ від 19 листопада 2005 року про День свободи, підписаний попереднім президентом (2005-2010) Віктором Ющенко.

Зараз ви читаєте новину «Вищий адмінсуд визнав законним рішення Януковича скасувати День свободи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

129

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути