вівторок, 31 січня 2017 12:07

"Відновлюємося з корупцією" - Україна тримається у рейтингу свобод

Україну зарахували до частково вільних країн.

Про це сказано у доповіді міжнародної правозахисної організації Freedom House за 2016 рік.

 

Зі 100 балів Україна отримала 61. Такий самий показник був і торік.

"У категорію "частково вільних" країн Україна потрапила за показниками щодо проведення виборів, корупції, свободи медіа та законодавства. Упродовж останніх чотирьох років Україна зробила великий прорив. Але, на жаль, ще й досі намагається відновитися після корупції на найвищому рівні після усунення від влади Януковича. За корупцію не перестали відповідати. Ще одна проблема в Україні, яку ми спостерігємо – це політичний пресинг і напади на журналістів-критиків і медіа-організації, що погіршує ситуацію у ЗМІ", – цитує дослідника Freedom House Елен Аґекян "Радіо Свобода".

Упродовж року ситуація в Україні не змінилася, вважає експерт.

"Упродовж останніх трьох-чотирьох років в Україні спостерігали покращення. Ми бачили, що уряд робив багато спроб щодо запровадження реформ і боротьби з корупцією, але, на жаль, не було достатнього прогресу", – сказала дослідниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенкові нагадали про пораду генпрокурору

Рівень прав і свобод окупованого Криму оцінили в 9 балів, через що півострів опинився в рейтингу "невільних" територій.

У цьому ж розділі "невільних" виявилася Росія, яка окупувала півострів, з 20 балами через втручання в політичні процеси в США, підтримку режиму сирійського диктатора Башара Асада і окупацію української території.

Міжнародна антикорупційна організація Transparency International оприлюднила щорічний звіт про рівень сприйняття корупції у світі. Україна посіла 131-е місце серед 176 країн. Цю сходинку із показником 29 балів зі 100 можливих разом з нею розділили Казахстан, Непал, Росія та Іран.
Порівняно з минулим роком Україна отримала на 2 бали більше. Проте через збільшення кількості учасників зі 168 до 176 опустилася на одну сходинку зі 130-ї.
Зараз ви читаєте новину «"Відновлюємося з корупцією" - Україна тримається у рейтингу свобод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути