четвер, 18 серпня 2016 10:44

Від Луценка вимагають звіту у справах режиму Януковича

Від Луценка вимагають звіту у справах режиму Януковича
Фото: УНІАН

Генпрокурор Юрій Луценко повинен відзвітувати про результати розслідувань щодо корупційних злочинів президента-втікача Віктора Януковича та його соратників.

Про це йдеться в заяві Transparency International Україна й Антикорупційної групи Реанімаційного пакету реформ.

"100 днів Юрія Луценка на посаді генерального прокурора України давно минули, а якісних змін немає. Антикорупційні організації звертаються до Луценка з пропозицією відзвітуватися перед суспільством за розслідування всіх корупційних злочинів Януковича та його поплічників. Генпрокурор повинен поінформувати, чому кримінальні провадження досі не направлені до суду для розгляду по суті. Окрім того, Луценко мусить озвучити чіткі часові орієнтири, коли це буде зроблено", - ідеться в заяві.

Антикорупціонери наголошують, що у ГПУ майже не залишилося часу добитися вироків корупційних злочинів високопосадовців часів Януковича.

"Ключовим фактором у цих провадженнях є не лише відповідальність винних, а й повернення державі вкрадених активів. Деякі з них сьогодні заарештовані в Україні, країнах Європейського Союзу, інших країнах світу. Утім, активи не можуть перебувати під арештом без вироку нескінченно довго. Існує висока вірогідність їхньої втрати. Україна вже залишилася без активів братів Клюєвих в Австрії, а також коштів на банківському рахунку Злочевського у Великій Британії. Потрібно докласти зусиль, щоб не випустити з рук інші активи", - зазначають в організаціях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко обговорив з ізраїльським колегою справи режиму Януковича

Як відомо, 12 травня Верховна Рада призначила Юрія Луценка на посаду генпрокурора.

Зараз ви читаєте новину «Від Луценка вимагають звіту у справах режиму Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути