середа, 23 листопада 2016 15:53

Від Азарова до Богатирьової - у ГПУ пролили світло на хід справ

Від Азарова до Богатирьової - у ГПУ пролили світло на хід справ
tabloid.pravda.com.ua

У Генеральній прокуратурі повідомили, проти кого з оточення колишнього президента Віктора Януковича відкрили кримінальні провадження.

Про це пише "Доступ до правди".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Льовочкіну пригрозили тюрмою

Віктора Януковича підозрюють у заволодінні спільно з іншими посадовцями державним майном, а саме комплексом "Пуща-Водиця" в урочищі Межигір'я на загальну суму понад 540 млн грн; ділянкою 17,48 га у заповіднику Сухолуччя на суму 22,5 млн грн; за фактом одержання хабаря 26,6 млн грн під виглядом авторської винагороди від ТОВ "Друкарня "Новий світ", а також незаконного створення та фінансування за рахунок держбюджету на суму 220 млн грн телекомунікаційної мережі спеціального призначення на базі Укртелекому.

Також Янукович фігурує у розслідуванні щодо так званих законів 16 січня, прийнятих шляхом фальсифікації, а також "за фактом створення злочинної організації та вчинення низки тяжких та особливо тяжких злочинів, внаслідок чого у період січня – лютого 2014 року заподіяна смерть 78 особам та спричинені вогнепальні поранення 180 особам".

Колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка підозрюють у створенні злочинної організації та масових вбивствах на Майдані, постачанні спецзасобів виробництва Росії та вказівках застосовувати їх проти мітингувальників, а також у розтраті коштів на суму 1,1 млн грн.

Екс-генпрокурора Віктора Пшонку підозрюють у заволодінні державними коштами на суму 68,3 млн грн, призначеними на ремонт будівель ГПУ, а також в участі у протидії мирним акціям протесту.

Колишнього депутата Олександра Януковича - в ухиленні від податків ПАТ "Артемівськ-Вайнері".

Екс-прем'єра Миколу Азарова звинувачують у розтраті тих самих 220 млн грн державних коштів на створення телекомунікаційної мережі спеціального призначення на базі Укртелекому. Плюс у протидії мирним акціям протесту, а також в організації прийняття постанов Кабміну, що розширювали застосування спецзасобів проти мітингувальників.

Колишнього міністра енергетики та промисловості Едуарда Ставицького - у виведенні з державної власності комплексу "Пуща-Водиця" урочища "Межигір'я" та земельних ділянок площею 104 га.

Ці кримінальні провадження в одне не об'єднані. А досудові розслідування зупинені у зв'язку із розшуком підозрюваних, наголошують у ГПУ.

Зупинені досудові розслідування проти екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка "у зв'язку з переховуванням підозрюваного від органів слідства та суду".

Також ГПУ розслідує кримінальні провадження щодо колишніх керівника Нацбанку Олександра Арбузова та віце-прем'єра Раїси Богатирьової.

Їх оголосили в розшук. Арбузов перебуває також у міжнародному розшуку Інтерполу.

Зараз ви читаєте новину «Від Азарова до Богатирьової - у ГПУ пролили світло на хід справ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути