вівторок, 09 квітня 2013 15:12

Від антисемітизму виграють лише євреї

Від антисемітизму виграють лише євреї
Олег Соскін. Фото: bestpeople.com.ua

Політолог Олег Соскін розповів для  Gazeta.ua кому в Україні вигідно підіймати питання антисемітизму.

"Мороз у свій час працював із цим питанням, "Сільські вісті", - сказав Соскін. - У свій час велась дуже потужна дискусія й особливо вона була пов'язана із Рабіновичем, його діями, агресивними й експансивними бізнес-проектами. Ця дискусія викликала серйозну стурбованість й перекидалась на  всю єврейську громаду".

Питання антисемітизму найбільше підіймається у період соціального й економічного занепаду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" найбільше бояться активістів "Свободи", бо вони є небезпечними для ПР - Аронець

"Можна згадати Щукіна із Міжнародною академією управління персоналом, - говорив політолог. - Вони теж дуже серйозно займались питанням підняття єврейської дискусії. Ця тема завжди піднімається в Україні коли починається дестабілізація соціально-економічно й політично-фінансових ситуацій. Чим гірше в Україні тим антиєврейські настрої агресивніше підіймають".

Від підняття дискусії про єврейство виграють самі ж євреї.

"Єдині, хто виграли від підняття цих речей — це Коломоський, він тепер очолює "Європейський єврейський конгрес", у нього штаб-квартира у Страсбурзі, потужна група "Приват", він тепер шанована людина. Рабінович він Туру зробив, Мінору. Їх визнають у Ізраїлі й усі міжнародні кола, - констатує аналітик. - От вони виграли, бо в 90-х вони ще такого не мали, а сьогодні уже мають. Від підняття цих питань прості євреї не виграють. А от ще Пінчук виграв, бо тепер теж вважається одним із лідерів єврейства тут".

Організаторів підняття антиєврейських настроїв треба шукати серед тих, хто від цього виграє.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США про звільнення Луценка: "Це важливий крок на шляху до вирішення проблем із демократією"

"Завжди коли підіймаються якісь андеграундові настрої проти євреїв в Україні, то виграє певна група багатих євреїв, - стверджує Соскін. - Тому організаторів підняття антисемітських дій треба шукати серед тих, хто від цього виграв. Ми, - пересічні українці точно не виграли. 80% українців зараз бідні, а от лідери фінансових корпорацій виграли. Тому може бути так, що це все сплановані й зрежисовані сценарії".

Також Соскін стверджує, що весь антисемітизм в Україні штучний.

"Он є у Києві університет Соломона. Його ж ніхто не підпалив, вікна не б'є. Там тисячі їх займається й ні у кого це не викликає ніяких дій. Посольство Ізраїлю ніхто не пікетує, гранат туди не кидає. Все нормально. Вони весь час проводять свої фестивалі — хануку, паску. Й ніяких виступів немає. Тому, коли усе це відбувається, то це сплановано не в Україні й не українськими націоналістами, бо вони від цього не виграють".

Зараз ви читаєте новину «Від антисемітизму виграють лише євреї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути