четвер, 09 лютого 2017 15:30

Віце-президент ПАРЄ Георгій Логвинський: Завдання нашої делегації - створити хвилю підтримки України

Віце-президент ПАРЄ Георгій Логвинський: Завдання нашої делегації - створити хвилю підтримки України

Завдання української делегації в ПАРЄ - створити хвилю підтримки України, яка переконає тих, хто ще не визначився зі своєю позицією, оскільки вплив Російської Федерації в Асамблеї через окремих депутатів досі відчутний.

Про це заявив віце-президент Парламентської асамблеї ради Європи, представник фракції "Народний фронт" Георгій Логвинський в інтерв'ю журналістам, коментуючи результати січневої сесії ПАРЄ.

"Є депутати, які підтримують нас у ПАРЄ, є люди, які підтримують Росію, але є й ті, які не визначилися і вони йдуть разом за хвилею. Наше завдання - запустити цю хвилю, і тоді вони підуть разом з нами. Так і будується політика на міжнародній арені", - заявив він.

Георгій Логвинський нагадав, що "ПАРЄ - це орган, який видає документи, що кладуться на столи 47 президентів, прем'єр-міністрів та керівників парламентів як країн Європейського Союзу, так і сусідніх держав.

"ПАРЄ - це основа геополітичної думки усієї Європи, тому кожен документ дуже важливий", - додав він.

У зав'язку з цим віце-президент ПАРЄ повідомив, що вже зараз члени Асамблеї готують документи, які розглядатимуться на наступних сесіях. Наприклад, про права кримсько-татарського народу на окупованих територіях та їх порушення, порушення на Донбасі тощо.

"Наше завдання - щоб Україна завжди залишалася на порядку денному. Повірте, європейцям ми набридли. У них є пропозиції від Російської Федерації з мільярдними сумами, щоб забути про Україну. У них є страх, який спонукає їх стояти подалі від проблем. Це така європейська тактика. Вони не відчувають на собі, що ми захищаємо їх на нашому кордоні. На цьому і був побудований мій виступ", - наголосив Георгій Логвинський.

Як розповів представник фракції "Народний фронт", у виступі в ПАРЄ він наголосив на тих реформах, які вже здійснила Україна і які планує зробити.

"Національна поліція, довіра до якої збільшилася з 4-х до 86%... Ми відкрили реєстри, у нас найбільш жорстке у всій Європі антикорупційне законодавство. У нас зроблені реформи в галузі децентралізації. І у своїй доповіді я сказав: "Ми могли б зробити значно більше, але на нашій території йде війна. І нам було б легше, якби ви виконали Будапештський меморандум, щоб ваші солдати і ваше новітнє захисне озброєння стояло б на наших кордонах, тоді б ми знали, що у нас є більше можливостей розвиватися", - розповів Георгій Логвинський.

Парламентарій вважає, що Україна сьогодні має величезний потенціал, тут створено багато фундаментальних умов для залучення інвестицій.

Зараз ви читаєте новину «Віце-президент ПАРЄ Георгій Логвинський: Завдання нашої делегації - створити хвилю підтримки України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути