четвер, 17 вересня 2015 17:24

Вибухом під Радою хотіли розпочати масштабну дестабілізацію - Аваков

Вибухом під Радою хотіли розпочати масштабну дестабілізацію - Аваков

Глава МВС України Арсен Аваков в ході звіту перед народними депутатами в четвер у Верховній Раді повідомив, що події 31 серпня під стінами українського парламенту були заздалегідь сплановані і були частиною плану по дестабілізації обстановки в країні.

"Це була заздалегідь спланована і організована провокація, метою якої, за однією з версій слідства, була масштабна дестабілізація ситуації в країні і занурення її в масштабне насильство і збройне громадянське протистояння. І сам терористичний акт і масові заворушення були об'єднані одним злочинним задумом", - сказав він, виступаючи з трибуни парламенту в четвер ввечері.

За словами міністра, цей задум полягав у тому, щоб силами спеціально підготовлених осіб організувати масові заворушення під стінами українського парламенту і використовувати їх для "маскування головного удару" - кривавого теракту.

Аваков підкреслив, що цей теракт був організований групою осіб і "по всіх існуючих ознаками, це був не випадковий кидок гранати, а частина єдиного плану дестабілізації".

Глава МВС також повідомив, що станом на 17 вересня встановлено, що до підготовки теракту причетні три людини, одна з них - виконавець.

За його словами, на сьогоднішній день 22 особам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, ще 10 людей, що вже погоджено з Генпрокуратурою України може бути оголошено підозру найближчим часом. Крім того, нагадав Аваков, суд заарештував 17 осіб, а ще трьом обрано запобіжний захід, не пов'язаний з обмеженням свободи.

Як повідомлялося, 31 серпня Верховна Рада в першому читанні 265 голосами схвалила президентський законопроект про внесення змін до Основного закону країни в частині децентралізації влади.

Після цього під будівлею парламенту почалися сутички мітингувальників, які виступають проти голосування за даний законопроект, з правоохоронцями. В результаті зіткнень і кинутої в правоохоронців гранати загинули троє нацгвардейців, кілька перебувають у важкому стані. Постраждали більше 140 правоохоронців і цивільних, у тому числі представники ЗМІ.

Глава МВС звинуватив в зіткненнях біля будівлі парламенту в понеділок Всеукраїнське об'єднання "Свобода" та його лідера Тягнибока: "Я безпосередньо звинувачую Олега Тягнибока і його партію" Свобода ". Я вважаю, що це злочин, а не політична позиція".

Зараз ви читаєте новину «Вибухом під Радою хотіли розпочати масштабну дестабілізацію - Аваков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути