вівторок, 24 грудня 2013 18:34

"Велопробігом по Межигір'ю!" - роверисти підтримують недільний "Марш гідності"

"Велопробігом по Межигір'ю" - роверисти підтримують недільний "Марш гідності"

Скидається на те, що киянам починають набридати одноманітні щотижневі мітинги-стояння проти чинного режиму. В мережі facebooc різко розростається учасниками нова подія - "Марш гідності".

Її засновники запрошують незгодних із політикою президента Януковича сходити до його заміської резиденції, щоб виразити своє ставлення до його політики не в далекому Києві, а якнайближче до його маєтку.

 

"Час грає проти Майдану. Влада ігнорує нас. Ще з 30 листопада усі кажуть, що нам потрібно прогулятися 13 км на північ від Києва, - і нагадати про 5 статтю Конституції України: "Влада - це ми." Не можна втрачати ще одну неділю на чергове безрезультатне віче, коли градус протесту знижується. Час сходити в гості. Ми ж вміємо організуватися і без політиків? Але буде добре і з ними", - йдеться в одному з перших дописів.

Описано в групі й мотивацію таких дій:

"Закон про амністію політв'язнів Євромайдану нарешті підписаний, але чи буде він виконуватися? Адже репресії та переслідування активістів тривають. І, певно, будуть лише посилюватися. За розгін Майдану ніхто не покараний, а Беркут ще й нагороджений. Нам не залишають вибору, як постукати у двері резиденції".

В вівторок увечері, 24 грудня, цю тему підхопили, зокрема, на найбільшому велосипедному форумі столиці. Пропонують долучитися до ходи, але вже на колесах. Обіцяють до ночі намалювати маршрут:

Автор: фото Асоціації велосипедистів Києва
  Велосипедний Євромайдан у Сумах
Велосипедний Євромайдан у Сумах

"Угу, там погода +2 +4 обещает быть.. покаталку нарисую вечером :) Я все еще жду когда у них смысловая часть вырисуется :) мне идея вертепа нравиться :)", - написав модератор.

Щодо наповнення маршу, то його зараз теж посилено обдумують:

"Зрозуміло, з вірогідністю майже в 100% можна сказати, що нам не дозволять дійти до пункту призначення, дорогу на нашому шляху перекриє кордон міліції. Тому щоб не виглядати дурнями в очах ЗМІ та наших співгромадян, треба подати якийсь позитивний оптимістичний сигнал, що наша хода закінчиться перемогою.

Наприклад, дійти до кордону з міліцією, і символічно відгородити Україну від них, сил зла. Ну, і можна пропонувати печивом перейти на сторону добра.
Або у шапках Діда Мороза віднести нашому Адресату кусочки щастя до Нового Року.

Пропонуйте свої ідеї. Чим більш вдала ідея - тим більше вдасться людей запросити", - йдеться на початку бесіди, в якій уже обговорюють і присутніть барабанів, пісень, піротехніки та гасел.

Зараз ви читаєте новину «"Велопробігом по Межигір'ю!" - роверисти підтримують недільний "Марш гідності"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути