четвер, 31 липня 2014 05:35

Велика Британія готова заплатити економічну ціну за санкції проти Росії

Велика Британія готова заплатити економічну ціну за санкції проти Росії
Фото: Reuters

Великобританії доведеться заплатити певну економічну ціну за посилення санкцій щодо Росії, заявив міністр закордонних справ Філіп Хеммонд.

За його словами, наслідки санкцій для британців будуть не гірші, ніж для інших європейців. Головним завданням цих заходів є надання тиску на російські банки і бізнесменів з близького кола президента Росії Володимира Путіна, пояснив Хеммонд.

"Минулого тижня ми обговорювали пакет, який би рівномірно розподілив тягар наслідків між країнами ЄС. Але нам необхідно протистояти російській агресії. Якщо ми хочемо, щоб Росія вела себе як цивілізована країна, нам потрібно бути готовими заплатити за це певну ціну", - цитує слова міністра BBC.

Хеммонд додав, що режим санкцій триватиме "стільки, скільки буде потрібно". У випадку, якщо Москва почне співпрацювати з міжнародним співтовариством у розслідуванні аварії малайзійського Boeing і припинить підтримувати ополченців на Сході України, ЄС може піти на послідовне зменшення санкцій.

У свою чергу, прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив, що конфронтація з Росією обмежиться економічними заходами.

"Ми не знаходимося на порозі європейської війни, ми не будемо відправляти свій флот в Чорне море, ми не прагнемо до військової конфронтації. Нам необхідно використовувати наявну у нас економічну міць, щоб продемонструвати Росії, що її дії неприйнятні", - пояснив він.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія готова заплатити економічну ціну за санкції проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути