пʼятниця, 01 листопада 2013 13:38

Вадим Колесніченко: За законопроектом Лабунської тисячі небезпечних злочинців зможуть виїхати за кордон без гарантій повернення

Вадим Колесніченко: За законопроектом Лабунської тисячі небезпечних злочинців зможуть виїхати за кордон без гарантій повернення

Народний депутат, член парламентської фракції ПАРТІЇ РЕГІОНІВ Вадим Колесніченко вважає, що проект закону народного депутата Анжеліки Лабунської, згідно з яким ув'язнені зможуть лікуватися за кордоном за рішенням суду із звільненням від відбування покарання, відкриває можливість тисячам небезпечних злочинців виїхати за кордон без гарантій повернення.

"Законопроект Анжеліки Лабунської викликає у нас занепокоєння, оскільки його застосування може відкрити двері в'язниць для тисяч небезпечних злочинців, які під виглядом лікування покинуть Україну й уникнуть справедливого покарання. У законопроекті нечітко виписані гарантії повернення засуджених, що не може не викликати стурбованість", - зазначив політик.

"Я радий, що це розуміємо не тільки ми в ПАРТІЇ РЕГІОНІВ, а й наші колеги з фракції "УДАР". Я ознайомився з коментарем народного депутата Сергія Куніцина.

Він висловив думку, що законопроект Лабунської може дати засудженим злочинцям можливість ухилитися від відповідальності. Вважаю таку позицію "УДАРу" конструктивною. Вона заслуговує поваги. Більше того, готовий приєднатися до слів Сергія Куніцина про неприпустимість тиску на український парламент з метою прийняття будь-якого закону, звідки б цей тиск не виходив - зі Сходу чи із Заходу", - додав політик.
"Що стосується суті викладеної в законопроекті Анжеліки Лабунської ідеї про розширення прав засуджених на лікування за кордоном, то більш вдала формула, на мою думку, закладена в законопроекті Арсенія Яценюка. Мені шкода, що лідер фракції "Батьківщина" в силу суб'єктивних політичних обставин кілька тижнів тому відкликав свій законопроект про лікування засуджених за кордоном, хоча цей документ був зареєстрований у ВР ще в лютому поточного року. У проекті Яценюка більш чітко виписані законодавчі норми та механізми, а також прописані гарантії повернення ув'язнених. І в цілому його варіант законопроекту є більш збалансованим та прийнятним для пошуку компромісу", - підсумував Вадим Колесніченко.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Вадим Колесніченко: За законопроектом Лабунської тисячі небезпечних злочинців зможуть виїхати за кордон без гарантій повернення ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути