середа, 14 вересня 2016 08:22

В Україні створили Раду з боротьби з відмиванням доходів

В Україні створили Раду з боротьби з відмиванням доходів
Фото: 24tv.ua

Кабінет міністрів створив Раду з питань запобігання та протидії відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансуванню тероризму.

Про це йдеться в постанові уряду №613 від 8 вересня.

Рада є тимчасовим консультативно-дорадчим органом Кабміну. Її завдання - координація дій інших державних органів у сфері протидії відмиванню злочинних доходів і підготовка пропозиції щодо формування і реалізації державної політики в цій сфері.

Загалом до Ради увійшли 30 осіб. Керівником призначили главу Державної служби фінансового моніторингу Ігоря Черкаського. Його заступником - першого заступника голови Держфінмоніторингу Андрія Ковальчука. До складу Ради також увійшли заступники міністрів, представники Державної фіскальної служби, Генеральної прокуратури, Служби безпеки України, Управління аналітики та обробки інформації Національного антикорупційного бюро, Ліги страхових організацій України, Асоціації українських банків, асоціації "Незалежна асоціація банків України".

"Створення Ради є важливим елементом підготовки України до 5-го раунду оцінки системи протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення Комітетом експертів Ради Європи MONEYVAL, який заплановано на березень 2017 року", - ідеться у тексті постанови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радника Гройсмана запідозрили у співпраці з Кремлем

Раніше генеральний прокурор Юрій Луценко заявив про плани завдати удару у "фінансове серце" організованої злочинності.

Зараз ви читаєте новину «В Україні створили Раду з боротьби з відмиванням доходів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути