Ексклюзиви
вівторок, 13 вересня 2016 17:03

Радника Гройсмана запідозрили у співпраці з Кремлем

Радника Гройсмана запідозрили у співпраці з Кремлем
Фото: molbuk.ua

Радник прем'єр-міністра Володимира Гройсмана Єжи Міллер посприяв Росії у справі авіакатастрофи літака президента Польщі під Смоленськом.

Про це пише "Польське Радіо".

Зазначають, що Міллер очолював комісію, яка досліджувала катастрофу. Він переконав членів комісії описати результати роботи так, щоб вони збігалися з висновками російських чиновників.

"28 квітня 2010 року відбулася зустріч Єжи Міллера із комісією досліджень авіакатастроф державної авіації. Зберігся запис переговорів. Нинішній радник українського уряду переконував тоді польських фахівців, що образ їхньої роботи мусить бути одностайний, злагоджений та у суспільстві не може породжувати сумнівів", - ідеться в повідомленні.

Як наголошує видання, саме тоді запланували поширення фальшивого образу смоленської авіакатастрофи. До фактів ставилися вибірково, інформацію фальсифікували.

"Саме на засіданні комісії під головуванням Єжи Міллера прийняли рішення про те, щоб слідство передати росіянам. У деяких членів комісії виникали сумніви – вони звертали увагу на скандальну поведінку росіян, які не допускали польських фахівців до доказового матеріалу і зачиняли перед поляками двері", - зазначає видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звіт по Смоленській катастрофі був сфальсифікований - Міноборони Польщі

Як відомо, Єжи Міллер став співголовою групи стратегічних радників Кабміну Володимира Гройсмана у квітні 2016 року. У момент призначення Бальцерович назвав Міллера "одним із найвидатніших чиновників державного рівня".

Зараз ви читаєте новину «Радника Гройсмана запідозрили у співпраці з Кремлем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути