четвер, 15 серпня 2013 13:25

В УДАРі кажуть, що Росія тисне на Україну, а Азаров попереджає - не роздувайте

В УДАРі кажуть, що Росія тисне на Україну, а Азаров попереджає - не роздувайте
Фото: telegraf.com.ua

В УДАРі заявили, що Росія вдалася до блокування українського експорту, оскільки не має переконливих аргументів про вигоди Митного союзу.

Про це йдеться у офіційній заяві, розміщеній на сайті партії.

В УДАРі наголошують, що Росія розпочала черговий виток торговельної війни, намагаючись в такий спосіб змусити Україну відмовитись від обраного нею європейського шляху.

"Ситуацію з блокуванням українського експорту слід розглядати як серйозне застереження від участі у Митному союзі, де Росія грає виключно у власних інтересах. На жаль, ця ситуація вкотре доводить, що Росія звикла розмовляти зі своїми партнерами по СНД мовою сили", - переконані в УДАРі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поступки Росії означатимуть здачу України в полон і концтабір

Як зазначив заступник голови партії УДАР Віталій Ковальчук, дії Росії з блокування українського експорту не відповідають рівню стратегічного партнерства, встановленого між двома державами.

"Ми вважаємо, що Президент і уряд, виходячи з національних інтересів України, повинні проявити стійкість і послідовність у відносинах з Росією. На жаль, значною мірою ця ситуація була спровокована і українською владою, яка дала Москві підстави думати, що вона зможе переконати команду Януковича відмовитись від асоціації з ЄС", - зазначив Ковальчук.

На думку Віталія Ковальчука, в такій ситуації кабмін має невідкладно забезпечити захист інтересів українських експортерів, вітчизняних виробників на внутрішньому ринку від недобросовісної конкуренції та сприяти розширенню зовнішніх ринків збуту для українських товарів.

В УДАРі наголошують, що це дозволить запобігти погіршенню зовнішньоторговельного балансу та подальшого падіння промислового виробництва, а також компенсувати втрати вітчизняних виробників за рахунок розширення попиту на внутрішньому ринку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна та Росія проходять емоційну межу напруження — експерт

Натомість прем'єр-міністр Микола Азаров пов'язує появу складностей у торговельних відносинах з Росією з освітою і структуруванням Митного союзу.

Про це він заявив сьогодні журналістам у Луганську.

"Зараз є певні складнощі, пов'язані, перш за все, як ми вважаємо, з освітою, структуруванням і формалізацією Митного союзу. У нас з'являються відмінності в підходах", - сказав він.

Прем'єр, при цьому, закликав ЗМІ "штучно не роздувати і не перебільшувати ситуацію".

Зараз ви читаєте новину «В УДАРі кажуть, що Росія тисне на Україну, а Азаров попереджає - не роздувайте». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути