середа, 12 червня 2013 13:10

В УДАРі домагаються звільнення таких "динозаврів" як Азаров та Євтєєв

В УДАРі домагаються звільнення таких "динозаврів" як Азаров та Євтєєв
Фото: tvi.ua

Нардеп-"ударівець" Сергій Каплін домагається звільнення "динозаврів" Кабміну прем'єр-міністра Миколи Азарова та директора кадрового забезпечення Секретаріату Кабінету Міністрів Юрія Євтєєва. 26 червня 2013  розглядатимуть позови депутата до прем'єр – міністра про визнання протиправною його бездіяльності. Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Юрій Євтєєв вирішує всі кадрові питання у Кабміні. Займав цю посаду і за прем'єра Тимошенка, і за Азарова.  Був резонансний випадок, коли Євтєєв стріляв у людей, які протестували проти того, що він фактично захопив пляж під прибудинковий майданчик. Він поцілив у кількох людей. Одному попав у обличчя. Людина отримала серйозні пошкодження. Я написав звернення до Генпрокуратури. Два тижні тому відкрили кримінальну справу. Тобто поновили її, вона  була закрита чотири роки тому", - розповідає Каплін.

Нардеп розповідає, що Євтєєв незаконно отримав другий ранг держслужбовця.

"Його посада не відповідає цьому рангу. На моє звернення чому йому присвоїли цей ранг відповіли дуже цікаво. Мовляв, його призначив президент, а його рішення коментувати не мають права. Крім того, є дані, що Євтєєв фігурує у низці корупційних скандалів, хабарництва при розподілі певних посад, отриманні рангів, різних допомоги і так далі. Він уже мав би піти на пенсію. Адже давно перейшов межу пенсійного віку. Йому чи то 67 чи то 72 роки. Оцей ранг йому зробили, що зберегти його на цій посаді", - вважає "ударівець".

Він наголошує, що така ситуація неприпустима на фоні безробіття серед молоді в Україні. "Президент щоразу говорить про те, що слід модернізувати менеджмент держави, організовують чимало слухань, акцій, заходів, які стосуються поліпшення  кадрового забезпечення в уряді та загалом у державі. Але ми все одно маємо масове безробіття серед молоді і немолодих людей, які отримали бездоганну освіту і мають необхідний досвід. Вони могли б працювати на різних посадах у Кабміні. Однак такі динозаври як Азаров та Євтєєв сунуть собі подібних і захищають себе, не даючи молоді пробиватися", - наголошує депутат.

Він також розповідає, що Євтєєв, все життя працюючи на державній службі, побудував розкішний будинок на "2 тис кв. м неподалік від Києва".

"Написав запити Азарову з приводу відставки Євтєєва. Не має він права займати цю посаду, ні морально, ні політично. Але Азаров на це моє звернення не відповів. Хоча уже було відкрито кримінальну справу. Суд повинне припинити його бездіяльність", - каже Каплін. Нардеп упевнений, що із беззаконням у Кабміні миритися не слід.

"Спочатку із задідання вигнали депутата Верховної Ради. Тоді — журналістів. Ми ще будемо створювати слідчу комісію у Верховній Раді, яка б розслідували ці випадки. Я зареєстрував проект постанови.. Адже МВС замість того, щоб розслідувати незаконні дії Азарова, за позовом Лукаш, хоче розслідувати моє самоуправство. Адже я, начебто, зірвав засідання уряду. Хочу сформувати таку громадську думку, щоб у момент відставки Азарова люди прийшли і підтримали позицію опозиції", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «В УДАРі домагаються звільнення таких "динозаврів" як Азаров та Євтєєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути