середа, 15 січня 2014 09:23

В США петиція про звільнення Тимошенко набрала 100 тисяч підписів

В США петиція про звільнення Тимошенко набрала 100 тисяч підписів
Юлія Тимошенко Фото: news.bigmir.net

Петиція з вимогою до Адміністрації Президента США Барака Обами сприяти негайному звільненню лідера української опозиції Юлії Тимошенко, яка розміщена на сайті Білого Дому , набрала необхідні 100 тисяч підписів для її розгляду і реагування.

Про це повідомили в прес-службі Миколи Томенка.

Станом на ранок середи, 15 січня, петицію підтримали 105235 осіб. Для розгляду адміністрацією США петиція повинна набрати 100 тисяч голосів до 19 січня 2014 року.

Як відомо, в петиції відзначається, що Юлія Тимошенко є політичним в'язнем режиму Януковича вже 2,5 року, а її арешт був визнаний Європейським судом з прав людини незаконним.

"Ми закликаємо Адміністрацію Обами використовувати всі законні засоби для негайного звільнення Юлії Тимошенко. Її політично мотивований висновок шокувало демократичний світ. Європейські лідери, Уряд США, Уряд Канади та інші лідери демократичного світу висловили глибоку стурбованість з цього приводу і закликали президента Януковича звільнити Юлію Тимошенко, оскільки суд над нею був політично мотивованим", - йдеться в петиції.

У документі також наголошується, що в Києві на Майдані протестують сотні тисяч людей, які хочуть бачити лідера опозиції вільною.


Зараз ви читаєте новину «В США петиція про звільнення Тимошенко набрала 100 тисяч підписів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути