четвер, 22 листопада 2012 23:49

"У Раді немає людей, здатних на рефлексію того, що відбувається у суспільстві" - експерт

"У Раді немає людей, здатних на рефлексію того, що відбувається у суспільстві" - експерт
Костянтин Матвієнко. Фото: glavcom.ua

Верховна Рада 7-го скликання буде бездіяльною, однак це влаштовуватиме всіх.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог, експерт центру стратегічного консалтингу "Гардарика" Костянтин Матвієнко.

Він наголосив, що Верховна Рада може бути абсолютно недієздатною, однак дострокового припинення повноважень парламенту 7-го скликання навряд чи варто очікувати.

"А хто буде припиняти повноваження Верховної Ради? Мінімальний відсоток набраних голосів — 10%, які набрала "Свобода", максимум — 30%, тобто, немає якогось легітимного політичного суб'єкта, який би мав право оголосити про припинення повноважень. Та й чому їх припиняти: хоч Рада і бездіяльна, але ж вона нікому не заважає. Її існування нікому не допомагає, але і не заважає — вона собі є, ну той добре", - наголосив він.

Експерт додав: "Президент, звісно не піде на припинення повноважень Верховної Ради. Всередині парламенту точно не визріє такого критичного суб'єкта, бо цілі інші. Їхні цілі — просто комфортно в цій теплій ванні чи теплому болоті існувати. Такі цілі й у так званих лідерів опозиції, хоч вони і ходять по судових засіданнях Луценка і Тимошенко, та в інших опозиціонерів. Там фактично немає людей, здатних на рефлексію того, що відбувається у суспільстві. Я вже не кажу про відповідальність чи здатність до дій".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юрій Гримчак: "Перевибори могли б змінити все"

Матвієнко підкреслив, що майбутня бездіяльність та безініціативність опозиції та влади була зрозуміла ще з моменту оприлюднення їхніх виборчих програм.

"Коли ми відкриваємо програми чи опозиції чи влади, то ми нічого крім примітивних банальностей, які абсолютно не відповідають тому стану, в якому знаходиться суспільство, не бачимо", - наголосив він.

Дострокове припинити повноваження парламенту можуть вуличні протести, та навряд чи і це буде, оскільки в Україні вже був досвід так званого Податкового майдану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція захотіла головувати в підготовці до роботи наступної Ради

"От був підприємницький майдан. Його усіляко намагалися осідлати всі, починаючи від Кабінету міністрів, і закінчуючи Колорелевською, - наголосив він. - Однак, ми знаємо що Україна займає 167-ме місце в рейтингу комфортності ведення бізнесу. От вам результат. Відповідно те саме і щодо рівня інвестицій. Але коли з політиками, зокрема й опозицінерами говориш такими категоріями, вони не розуміють, навіщо їм це говорять, як це відіб'ється на їхніх рейтингах чи на їхніх посадах чи на їхньому добробуті".

Зараз ви читаєте новину «"У Раді немає людей, здатних на рефлексію того, що відбувається у суспільстві" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути