четвер, 16 січня 2014 16:25

В Партії регіонів є багато незадоволених, але Банкова їх "ламає через коліно" - політолог

В Партії регіонів є багато незадоволених, але Банкова їх "ламає через коліно" - політолог
Олексій Гарань Фото: kontrakty.ua

Сьогоднішні події в парламені свідчать про те, що діюча влада відкидає будь-які межі допустимого у досягненні цілей.

Про це у коментарі кореспонденту Gazeta.ua зауважив директор школи політичної аналітики при НаУКМА, доктор історичних наук Олексій Гарань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5-хвилинний бюджет, "копитне" голосування та розбиті до крові голови - сьогодні в Раді гаряче

Політолог прокоментував заяву позафракційного нардепа Інни Богословської про те, що сьогоднішнє голосування у стінах парламенту є черговою нагодою для виходу "регіоналів" з фракції.

"Звичайно, ми розуміємо, якими методами користується Банкова, для того, щоб змушувати депутатів Партії регіонів голосувати так, як вони голосують. Тому, справді в Партії регіонів є багато незадоволених і самим бюджетом і є різні течії. Дехто був би за те, щоб шукати компромісну лінію. Але власне, Банкова ламає людей через коліно, застосовуючи погрози щодо бізнесу, щодо родичів", - зауважив політолог.

На думку Гараня, те про що говорить Богословська, якщо не є певним, то може бути цілком ймовірним.

Щодо тези про  об'єднання опозиційних політиків у єдиний фронт, то на думку експерта таким утворенням може стати ВО "Майдан".

Як зазначив науковець, ідея створення ВО "Майдан" є спробою об'єднання не тільки опозиційних партій, але також і громадських організацій.

"Але тут, очевидно, треба говорити про те, що мабуть треба активніше діяти цьому ВО "Майдан" і в тому числі працювати з депутатами, які потенційно можуть підтримати опозицію у Верховній Раді", - зауважив експерт.

Щодо заяви позафракційного парламентаря про те, що сьогодні події в парламенті стануть причиною президентських виборів вже у 2014 році, то політолог зазначив: "З одного боку те, що відбувається в парламенті, свідчить, що влада відкидає будь-які благопристойності, будь-які межі і маніпулює".

"Ця демонстрація сили, вона насправді є демонстрацією слабкості. І в цьому сенсі дійсно можна говорити про те, що якщо влада не може діяти в легітимний спосіб, вона є слабкою. Інша річ, що в такій ситуації влада може просто вдатися до силового, авторитарного сценарію і відкидання будь-яких законів", - сказав Гарань.

 

Зараз ви читаєте новину «В Партії регіонів є багато незадоволених, але Банкова їх "ламає через коліно" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

53

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути