четвер, 22 грудня 2016 18:53

В опозиції заявили про блокування силовиками "незручних" губернаторові Брилю міськрад

В опозиції заявили про блокування силовиками "незручних" губернаторові Брилю міськрад

Сьогодні у двох містах Запорізької області, які очолюють представники "Опозиційного блоку", - Енергодарі і Токмаку - здійсненк силове захоплення адміністративних будівель. Про це йдеться в офіційній заяві політичної партії.

"Ми вимагаємо від президента негайно втрутитися в ситуацію, яка відбувається в Запорізькій області, і зупинити свавілля і беззаконня, яке дозволяють собі силові структури на місцях", - йдеться в заяві.

Як повідомляють запорізькі ЗМІ, сьогодні представники Служби безпеки України та прокуратури Запорізької області заблокували роботу Енергодарської міської ради.

Про це заявив мер Енергодара Павло Музика (обраний від "Опозиційного блоку". - ред.).

За словами Музики, озброєні особи в камуфляжній формі провели несанкціоновані обшуки в службових кабінетах міського голови, заступників мера та управліннях виконкому, чим заблокували роботу виконавчих органів, а також вільний доступ мешканців міста до адміністративних послуг.

В ході обшуків представники спецслужб вилучили частину службової документації, що стосується роботи міських служб.

"Я готовий до відкритого обговорення причин резонансної події, всі звинувачення на мою адресу як керівника міста і своєї команди вважаю безпідставними і надуманими, а захоплення приміщень будівлі із застосуванням силового впливу – необґрунтованим і таким, що порушує права працівників виконавчого комітету та жителів міста. Тільки вдумайтеся: заблокувати роботу міської ради на підставі однієї статті на інтернет-ресурсі, що належить главі антикорупційної комісії при голові облдержадміністрації! Це крайній цинізм!" - заявив Павло Музика.

Зараз тривають слідчі дії щодо з'ясування причин події і оцінки її законності.

Крім цього, сьогодні слідчі заходи силових структур проходять і в Токмацькому офісі партії "Опозиційний блок", міську організацію якої очолює мер Токмацької міської ради Ігор Котлеревський.

Раніше ЗМІ писали про підготовку аналогічних дій у мерії Запоріжжя з ініціативи голови Запорізької облдержадміністрації Костянтина Бриля.

Зараз ви читаєте новину «В опозиції заявили про блокування силовиками "незручних" губернаторові Брилю міськрад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути