середа, 29 січня 2014 03:40

В ОБСЄ закликали владу і опозицію продовжити діалог для досягнення компромісів

В ОБСЄ закликали владу і опозицію продовжити діалог для досягнення компромісів

Чинний голова ОБСЄ , міністр закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркхалтер, привітав останній розвиток подій в Україні і закликав усі сторони продовжувати брати участь у політичному діалозі, передає УНН з посиланням на прес-службу ОБСЄ.

"Я вітаю кроки, зроблені сьогодні, наприклад, скасування останніх законодавчих поправок. Я сподіваюся, що ці кроки допоможуть розрядити напруженість і наблизити Україну до мирного врегулювання нинішньої кризи демократичним шляхом", - зазначив голова ОБСЄ.

Буркхалтер звернувся до всіх сторін продовжити участь у зусиллях з досягнення необхідних компромісів в широкому політичному діалозі.

"І я закликаю всіх утриматися від насильства і заходів, які можуть призвести до подальшої ескалації протистояння і втягнути країну в глибоку кризу" , - сказав політик.

Він також підтвердив свою пропозицію про допомогу ОБСЄ у подоланні кризи.

Нагадаємо, як відомо, 16 січня Верховна Рада крім проекту бюджету 2014-го року прийняла цілу низку законів, які викликали неодзначную реакцію українського суспільства та міжнародної спільноти.

З 19 січня між мітингувальниками і співробітниками МВС на вулиці Грушевського в столиці тривають масові заворушення. Причиною цього стала відмова правоохоронців пропустити мітингувальників до будівлі Верховної Ради. Мітингувальники відправилися з Євромайдана під будівлю Верховної Ради з вимогою скасувати так звані "диктаторські закони", прийняті парламентом 16 січня.

28 січня після досягнення домовленості між владою і лідерами опозиції ВР скасувала закони, які викликали обурення.

Того ж дня прем'єр-міністр Микола Азаров подав у відставку.

 

Зараз ви читаєте новину «В ОБСЄ закликали владу і опозицію продовжити діалог для досягнення компромісів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути