понеділок, 27 січня 2014 22:35

Протести не загрожують цілісності країни - Пасхавер

Протести не загрожують цілісності країни - Пасхавер
Олександр Пасхавер Фото: polit.ua

Президент Центру економічного розвитку Олександр Пасхавер переконаний, що президент України Віктор Янукович та його команда допустилися великої помилки, коли довели ситуацію в країні до такого протесту. Таку думку він висловив у коментарі Gazeta.ua.

"Протест – це промах влади. Якщо громадяни не задоволені, то протест розширюється. Але це така форма протесту, що загрожує багатьом. Саме тому, переконаний, що сторони мають щонайшвидше досягти компромісу", - підкреслює експерт.

Водночас, на його думку, саме такий протест змусив діяти політиків.

"Так видається, що саме завдяки такій формі протесту влада вимушена була прискорити переговори", - зазначив експерт.

Окрім того, Пасхавер наголосив: "Проте зараз не стоїть питання про розкол країни. Нині я не бачу політичних організацій, які би цього хотіли. А всякі дії такого роду вимагають організації. Інакше вони просто не будуть реалізовані. Саме тому, поки протестні настрої не загрожують цілісності країни".

19 січня після завершення виступів лідерів Євромайдану на черговому Віче, радикально налаштована частина мітингувальників рушила до Верховної Ради. На вулиці Грушевського біля стадіону "Динамо" їх зустріли лави внутрішніх військ, за якими, як і під час подій 1 грудня 2013 року, на наказ про застосування сили чекали спецпідрозділи "Беркут". Цей день став початком протистояння влади та активістів.

Зараз ви читаєте новину «Протести не загрожують цілісності країни - Пасхавер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути