пʼятниця, 09 січня 2015 22:50

У МЗС розтлумачили Росії слова Яценюка

У МЗС розтлумачили Росії слова Яценюка
Євген Перебийніс Фото: radiosvoboda.org

Прем'єр Арсеній Яценюк в інтерв'ю німецькому ARD говорив про те, що нинішня Росія вважає нормальним явищем фізичну та ідеологічну окупацію чужих територій. Про це йдеться в коментарі речника МЗС Євгена Перебийноса.

Він висловив здивування, що відомство Лаврова вирішило звернутись за коментарем щодо інтерв'ю Яценюка до МЗС Німеччини.

"В такому разі Росія має поцікавитися думкою й багатьох інших європейських країн, до яких СРСР після Другої світової війни експортував тоталітарний режим і де жорстоко придушував будь-які спроби демократичних змін, як це було в Будапешті, Празі, Варшаві і багатьох інших столицях так званого "соцтабору", - заявив Перебийніс.

Він також заявив, що Росія, вдаючись "неадекватних пропагандистських інтерпретацій висловлювань керівника українського уряду", підтверджує те, "що факт фізичної та ідеологічної окупації Радянським Союзом країн Центральної та Східної Європи, в тому числі Східної Німеччини, для сучасної Росії є таким же нормальним явищем, як і нинішня окупація Криму і Донбасу".

"Саме це і ніщо інше мав на увазі Арсеній Яценюк, спілкуючись з німецькими журналістами. І ніхто, крім російських журналістів і дипломатів, не став шукати в його словах інші підтексти, яких в них не було і не могло бути", - заявив Перебийніс.

Як відомо, 7 січня Яценюк в ефірі ARD закликав не дати шансу РФ повторювати "подвиги" СРСР і окупувати чужі території, згадавши при цьому "вторгнення СРСР в Україну, і, в тому числі, в Німеччину", маючи на увазі, ймовірно, поступову радянську окупацію України після падіння УНР.

В Росії ЗМІ та політики наввипередки звинуватили Яценюка в незнанні історії і навіть у втраті здорового глузду.

Пізніше прес-секретар Яценюка Ольга Лаппо спробувала роз'яснити його висловлювання, але сама допустила історичних неточностей.

Зараз ви читаєте новину «У МЗС розтлумачили Росії слова Яценюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути