четвер, 10 листопада 2011 10:07

У ГПУ підтвердили: постанова про арешт Мельниченка існує

У ГПУ підтвердили: постанова про арешт Мельниченка існує

У Генпрокуратурі України підтвердили інформацію про те, що Шевченківський районний суд Києва виніс постанову про арешт екс-майора Державної охорони Миколи Мельниченка у зв'язку з ухиленням про слідства.

"18 жовтня 2011 Шевченківським районним судом винесено постанову про обрання щодо Мельниченка запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - сказав керівник прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко.

Він пояснив, що у постанові суду йдеться про те, що в разі затримання Мельниченка його повинні не пізніше ніж через 48 годин доставити до суду для обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мельниченко "заліг" у надійному місці - адвокат

Говорячи про причини винесення судом такої постанови, Бойченко сказав: "Це зроблено у зв'язку з тим, що Мельниченко знаходиться в міжнародному розшуку, ухиляється від слідства і перешкоджає встановленню істини у справі".

Він також нагадав, що після скасування 23 червня Печерським судом постанови від 2005 року про припинення кримінальної справи проти Мельниченка Апеляційний суд Києва погодився з цим рішенням, справа надійшла до СБУ та досудове слідство відновили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мельниченко зі США: "Я не уникаю слідства"

За словами Бойченка, двічі Мельниченко намагався перетнути кордон. При цьому були складені відповідні протоколи, на яких він особисто розписався, і йому вручили другий екземпляр. Тобто, як пояснив керівник прес-служби, Мельниченко був повідомлений про те, що йому заборонено виїзд за межі України.

Нагадаємо, що зараз Мельниченко знаходиться в розшуку і виїхав за межі України. За даними ЗМІ, він перебуває у США. Адвокат майора пов'язує виїзд екс-охоронця Леоніда Кучми за кордон страхом за своє життя і здоров'я своїх близьких.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні діє спецслужба політичних вбивств - Мельниченко

Нещодавно Мельниченко заявив, що стосовно нього не діє підписка про невиїзд, і що він законно покинув територію України. "Я отримав офіційний документ з СБУ, де факт підписки про невиїзд спростовується. Пшонка (генеральний прокурор України Віктор Пшонка) повинен публічно визнати, що був неправий, і вибачитися, інакше відповість у суді", - сказав Мельниченко.

Зараз ви читаєте новину «У ГПУ підтвердили: постанова про арешт Мельниченка існує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути