пʼятниця, 21 жовтня 2011 12:52

КС визнав плівки Мельниченка незаконними: для цього знадобилося 10 років

КС визнав плівки Мельниченка незаконними: для цього знадобилося 10 років

Звинувачення у скоєнні злочину не може грунтуватися на даних, отриманих без дотримання Конституції або з порушенням законів.

Таке рішення оприлюднив Конституційний суд України в п'ятницю, розглянувши подання Служби безпеки України, яка просила КС розтлумачити положення частини 3 статті 62 Конституції "Обвинувачення не може грунтуватися на доказах, одержаних незаконним шляхом".

Нагадаємо, в липні 2011 року адвокат екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка Микола Неділько заявив, що звернення Служби безпеки України до Конституційного Суду України щодо тлумачення статті 62 Конституції України сталося "саме тоді, коли досудове слідство у кримінальній справі, порушеній проти екс-президента Кучми, підходить до свого кінця, і "плівки Мельниченка" визнані в якості доказів у даній справі".

"Мова йде саме про ті докази, які отримані негласним шляхом за допомогою оперативно-технічних засобів, тобто в результаті оперативно-технічного документування", - уточнював тоді Неділько.

Він також зазначив, що не вірить у те, що "звернення СБУ до Конституційного суду не пов'язано з "плівками Мельниченка" та з розслідуванням "справи Гонгадзе", оскільки такі "збіги обставин", як правило, СБУ не притаманні в силу її професійної діяльності".

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що Микола Мельниченко перебуває в розшуку і виїхав за межі України (імовірно в США). Адвокат майора пов'язує виїзд екс-охоронця Кучми за кордон страхом за своє життя і здоров'я своїх близьких.

Зараз ви читаєте новину «КС визнав плівки Мельниченка незаконними: для цього знадобилося 10 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути