субота, 06 квітня 2013 00:25

В експертному середовищі побоюються, що тепер "регіонали" збиратимуться на кукурудзяному полі або в Межигір'ї

В експертному середовищі побоюються, що тепер "регіонали" збиратимуться на кукурудзяному полі або в Межигір'ї
Сергій Таран. Фото: tvi.ua

Директор Міжнародного інституту демократії Сергій Таран спрогнозував, що нинішній парламент існуватиме до того часу, доки не буде ухвалено закону про вибори за мажоритарною системою.

Про це експерт заявив в ефірі телеканалу ТВі.

"Сьогоднішня проблема не в тому, що існують питання, яких не хочуть виносити на голосування. Проблема в тому, що якщо парламент зараз запрацює, то в опозиції немає жодних шансів протистояти легітимізації вчорашніх дій більшості", - зазначив Таран.

За словами політолога, якщо вчорашні рішення, які "були писані на коліні на вулиці Банковій", будуть легітимізовані, то це означатиме, що в будь-який день 200-300 людей можуть збиратися "в ресторані, в Межигір'ї, на полі в кукурудзі й проголошувати будь-які рішення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путч" шантажистів, чи підстава для Януковича?

"Тому для опозиції зараз критично важливо не допустити легітимізації того, що відбулося на Банковій", - переконаний експерт.

Водночас він додав, що важливим є питання, в який спосіб це можна вирішити.

"Поки що нічого кращого за блокування парламенту опозиція не придумала. Питання полягає в тому, що цей парламент у такому форматі, в таких реаліях, з такими колосальними порушеннями, які були, довго не проіснує. Як довго він проіснує, залежить від прийняття закону про вибори винятково за мажоритарною системою через референдум або в інший спосіб", - резюмував Таран.

Зараз ви читаєте новину «В експертному середовищі побоюються, що тепер "регіонали" збиратимуться на кукурудзяному полі або в Межигір'ї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути