пʼятниця, 01 листопада 2013 09:41

Спецтема: Вибори в п'яти "проблемних" округах

В ЦВК запевняють, що імена п'яти нових депутатів Ради назвуть ще до Нового року

В ЦВК запевняють, що імена п'яти нових депутатів Ради назвуть ще до Нового року
Михайло Охендовський. Фото: uainfo.org

У Центральній виборчій комісії планують оголосити результати повторних виборів народних депутатів України в п'яти округах до Нового року.

Про повідомив голова ЦВК Михайло Охендовський під час зустрічі у четвер з послом США в Україні Джеффрі Пайеттом і главою представництва ЄС в Україні Яном Томбінським.

"Сподіваюся, ніщо не завадить Комісії оголосити результати цих виборів ще до нового, 2014 року, як це передбачено законом", - заявив Охендовський

Він підкреслив, що ЦВК продовжує робити все необхідне для проведення виборчого процесу в п'яти одномандатних округах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Батьківщина" впевнена, що висуне єдиного кандидата в президенти на виборах у 2015 році

"Для нас найбільше значення має навіть не конкретної день голосування, а той факт, що ця дата була встановлена ??широким консенсусом усіх політичних сил, присутніх в парламенті. При цьому ми не прогнозуємо серйозних проблем під час підготовки проведення майбутніх виборів і зробимо все, щоб виключити ті прикрі випадки, які мали місце під час виборах 28 жовтня 2012 року", - зазначив голова ЦВК.

"Для того, щоб виборці в цих округах, нарешті, отримали адекватне представництво в парламенті, Комісією будуть задіяні всі ресурси і кошти правового реагування", - додав він.

Керівники дипломатичних місій висловили стурбованість практикою участі у виборчому процесі з виборів народних депутатів так званих "технічних партій".

"Цей фактор викликає періодичну критику з боку різних політичних сил. На мою думку, він дійсно створює деякі проблеми при практичному застосуванні Закону України "Про вибори народних депутатів України". Однак, як під час виборчих процесів, так і за їх межами ЦВК однаково ставиться до всіх політичних партій, яке б кількість членів вони ні налічували. Хоча, є усвідомлення того, що, на жаль, якась частина таких партій є відвертими бізнес-проектами", - констатував глава ЦВК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал на виборах у Грузії: Прем'єр-міністр розповів журналістам, за кого він проголосував

"ЦВК є в першу чергу правозастосовні органом, а тому повинен забезпечувати виконання приписів українських законів, в тому числі і тих, які регулюють діяльність політичних партій в частині їх участі у виборах", - пояснив він.

Нагадаємо, повторні вибори до парламенту в п'яти округах відбудуться 15 грудня.

Зараз ви читаєте новину «В ЦВК запевняють, що імена п'яти нових депутатів Ради назвуть ще до Нового року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути