четвер, 01 листопада 2012 15:50

В ЦВК привезли протоколи з 215 округу

В ЦВК привезли протоколи з 215 округу
Фото: ukranews.com

В ЦВК привезли протоколи з 215 округу.

Голова ОВК №215 Іван Картавий відмовився від коментарів, хоча на нього майже годину чекали близько двадцяти журналістів.

Разом із ним прибуло ще 6 членів ОВК. На засіданні він зачитав два перших примірника протоколів у загальномандатному та одномандатному округах. "Протоколи підписані всіма членами комісії, а 12 писали із поміткою "Окрема думка", - сказав Картавий, після чого куратор цього округу, замголови ЦВК Андрій Магера сказав, що "до ЦВК прийшли три пакети та одна окрема думка в одному пакеті".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ставлениці Фірташа, яка перемогла в тюрмі, хочуть віддати увесь черкаський округ

В свою чергу, голова ОВК №215 зауважив, що інші 11 членів комісії передумали. "На членів ОВК активно чинили тиск психологічно та морально присутні спостерігачі", - зачитав картав скаргу члена ОВК, не називаючи його прізвище.

За даними цих протоколів, "свободівець" Андрій Ілллєнко набрав 32,965 голосів, а його опонент Галина Герега — 32,774.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окружна виборча комісія на Черкащині не працює другий день

Після цього на брифінгу заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна зауважила, що зараз відбувалась лише транспортування протоколів до ЦВК: "До ЦВК поступили перші примірники протоколів голосування в загальнокомандному та одномандатному окрузі, а також перші примірники протоколів дільничих комісій. Це дуже важливо, тому що потім ніхто не зможе піддати фальсифікації протоколи саме ДВК. Потім ЦВК, секретаріат за участі технічних працівників автоматизованої системи "Вибори" буде перевіряти коректність цих даних і звіряти по різним балансам адекватність і правильність введення суми голосів по окремих кандидатах кількість бюлетенів. Потім, за результатами такого опрацювання протоколів ЦВК прийматиме рішення про виправлення помилок, неточностей, про відправлення протоколів ОВК з дорученням виправити і дати уточнений протокол", - підкреслила вона.

Зараз ви читаєте новину «В ЦВК привезли протоколи з 215 округу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути