середа, 21 серпня 2013 10:26

У центрі Києва з'явився кількаметровий "прострелений" Янукович

Чорний обрис голови Віктора Януковича та червона пляма на його чолі стає емблемою боротьби з правлячим режимом в Україні.

В ніч на 21 серпня з вікон закинутого будинку на Львівській площі в Києві вивісили кількаметровий банер із цим же "простреленим" обличчям президента. Розмір малюнка сягає двох поверхів. На банері написано "Народ зможе!".

"За це "непристойне" зображення ув'язнені молоді сумські хлопці. Згодом піддавались репресіям активісти, які стали на їхній захист. Якщо режиму так дошкуляє цей малюнок, то він з'являтиметься все частіше, навіть у них під носом"

Знак із обличчям теперішнього президента України і червоною цяткою на голові з'явився 2011 року. Його підхопили невдоволені владою активісти, тому символ став з'являтися на опозиційних мітингах, на плакатах та на аватарах в інтернеті. Згодом його доволі популяризував рух "Чорний Комітет", діячів якого не раз за це заарештовували та вилучали листівки.

Тепер поширенню малюнка посприяло об'єднання, яке назвалося Самоорганізація Громадян. Про себе пишуть, що є не формалізованим рухом проти режиму Януковича.

"За це "непристойне" зображення ув'язнені молоді сумські хлопці. Згодом піддавались репресіям активісти, які стали на їхній захист. Якщо режиму так дошкуляє цей малюнок, то він з'являтиметься все частіше, навіть у них під носом", - пишуть автори витівки.

Автори банера виклали в мережу YouTube ролик, на якому видно, як удосвіта з передостаннього поверха недобудови розпускають цей малюнок.

Вперше "Самоорганізація Громадян" "засвітилася" півтора місяці тому, коли розіслали фотозвіти з 20 міст, у яких учасники об'єднання порозклеювали все той же знак і заклик, однак тоді - на аркушах, не більших за розмір А4.

Зараз ви читаєте новину «У центрі Києва з'явився кількаметровий "прострелений" Янукович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

281

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути