вівторок, 06 квітня 2010 10:21

Ющенко заступився за Бандеру і розкритикував Донецький суд

Ющенко заступився за Бандеру і розкритикував Донецький суд

Екс-президент Віктор Ющенко закликав нинішнього президента Віктора Януковича запобігти перегляду рішень про вшанування українських героїв. Про це йдеться у його заяві, повідомили у прес-службі "Нашої України".

"Обов"язок Глави держави – зміцнювати повагу до Української державності і героїв боротьби за неї, згуртовувати суспільство навколо національних інтересів, незважаючи на поточні політичні розрахунки чи амбіції сусідів.

Закликаю президента Віктора Януковича усвідомити свою відповідальність і вжити всіх передбачених законодавством можливостей для запобігання перегляду рішень про вшанування українських героїв", - закликав Ющенко.

Ющенко вважає, що рішення Донецького окружного адміністративного суду про неправомірність присвоєння звання Героя України Степану Бандері засвідчило курс нинішньої влади на посилення протистояння в суспільстві.

Водночас Ющенко закликав всі націонал-демократичні політичні сили зайняти активну публічну позицію на захист національної гідності.

"Ми повинні пліч-о-пліч протистояти спробам дискредитації визвольної боротьби, консолідуватися навколо цінностей демократичної європейської України", - говорить він.

Нагадаємо, раніше прес-секретар екс-президента Віктора Ющенка Ірина Ванникова заявила, що рішення Донецького окружного адміністративного суду про скасування указу про присвоєння лідерові Організації українських націоналістів Степану Бандері звання Героя України буде оскаржено.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко заступився за Бандеру і розкритикував Донецький суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути