середа, 27 червня 2012 15:55

Ющенко забере в опозиції 1-2% і розриватиме її зсередини - експерт

Ющенко забере в опозиції 1-2% і розриватиме її зсередини - експерт
Сергій Таран впевнений, що Ющенко - технічний проект. Фото: polittech.org

У екс-президента Віктора Ющенка на парламентських виборах немає жодних шансів, він виконувати технічну роль.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран.

"Жодних шансів у проекті Ющенка набрати бодай 3% голосів, не кажучи вже про 5 %, немає. Оскільки в нього особистого рейтингу немає, а у нас зараз фактично всі політичні проекти в Україні - персоналізовані і, насамперед, будуються на політичному рейтингу їхніх лідерів", - наголосив він.

Експерт додав: "У Ющенка такого рейтингу немає. Більше того, серед тих аудиторій, які традиційно можуть потенційно його підтримувати, які підтримували його, коли він був на посаді президента, серед тих аудиторій у нього зараз достатньо низький рівень підтримки. За таких умов він, безперечно, не зможе нічого зробити".

Політичний проект Ющенка на парламентських виборах 2012 року виконуватиме технічну роль на користь влади, переконаний Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівець": громадяни вважають Ющенка людиною, яка "спалила надію України"

"Цей проект буде виконувати технічну роль, яким він може забрати 1-2% голосів від опозиції. А, по-друге, він може починати дискусії всередині опозиційного табору, розриваючи опозицію із середини. Таким чином виконуватиме теж технічну роль на боці влади", - підкреслив експерт.

Хто саме керує цим проектом — значення не має, вважає політолог: "Де-факто, він буде виконувати технічну роль в боротьбі проти опозиції: чи це з Банкової робилося, чи з Білокаменної, чи з Вашингтона — це ми не можемо сказати, бо ми цього не знаємо".

За словами Тарана, Ющенко погодився на таку роль через власні амбіції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко про Ющенка: "Зло рідко вживається з добром і бджоли в падалі не роблять соти"

"Протягом п'яти років, коли він був президентом, коли політикум розривали сварки всередині влади між Ющенком і Тимошенком, засвідчив, що для Ющенка особисті амбіції набагато більше важать, ніж будь що інше", - підкреслив експерт.

"Він достатньо непогано відпрацював на Януковича під час президентської кампанії, коли фактично була серйозна підтримка не Тимошенко, хоч, логічніше, вона мала б бути для нього ближче", - наголосив Таран.

Нагадаємо, що вчора, 27 червня, екс-президент Віктор Ющенко оголосив про створення нового політичного проекту. За його словами, близько 30 громадських і політичних організацій, у тому числі Конгрес українських націоналістів, підписали відповідну декларацію, яка буде представлена 7 липня.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко забере в опозиції 1-2% і розриватиме її зсередини - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути