середа, 11 липня 2012 13:59

Ющенко є політичним нулем, тому з ним неможливо конкурувати – політолог

Ющенко є політичним нулем, тому з ним неможливо конкурувати – політолог
Костянтин Матвієнко назвав Ющенка політичним нулем. Фото: obozrevatel.com

Політичний проект на базі партії "Українська платформа "Собор" не матиме перспектив.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав експерт корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика" Костянтин Матвієнко.

"При всій моїй повазі до Володимира Огризка як до професійного дипломата і політика, це об'єднання не може мати перспектив. Його шлях не відзначений "пострибайством" по партіях, але всі інші побували у різних проектах і вирішували питання свого політичного виживання. З точки зору суспільної користі вони нічого не зробили", - зазначив він.

За словами політолога, зараз не на часі створення такого правого проекту. "Україна потребує політичного проекту, який би задав напрямки розвитку та створив цивілізаційну платформу переформатування держави. Зараз вирішити проблеми, які стоять перед країною, через парламент нереально. Він сьогодні не є ефективною формою народного представництва, бо ні разу не став локомотивом соціальних суспільних перетворень. За природою таким не може бути. Не можна запрягти муху у воза і змусити, аби вона його потягла", - зауважив Матвієнко.

Експерт вважає, що Павло Жебрівський та Анатолій Матвієнко вирішують питання свого політичного майбутнього. "Їхня ціль – лише отримання мандату. Огризко розуміє, що в Україні все не так. Але він не має іншого бачення змін, окрім як через парламентське представництво. Свого часу Гриценко демонстрував, що він окремий, а потім капітулював під політичним брендом Юлії Тимошенко. Таким чином поховав перспективи своєї "Громадянської позиції", - наголосив він.

Відповідаючи на запитання, кому може стати конкурентом таке об'єднання, політолог підкреслив: "Об'єднаній опозиції, "Свободі" та по мінімуму Віталію Кличку. Віктор Ющенко є політичним нулем. Із таким неможливо конкурувати".

Зараз ви читаєте новину «Ющенко є політичним нулем, тому з ним неможливо конкурувати – політолог ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути