понеділок, 30 листопада 2009 11:16

Ющенко вимагає у Луценка звіту по Лозінському і... Омельченку

Ющенко вимагає у Луценка звіту по Лозінському і... Омельченку

Президент Віктор Ющенко занепокоєний відсутністю прогресу у пошуках колишнього депутата Верховної Ради Віктора Лозінського.

Про це сказала прес-секретар президента Ірина Ваннікова на брифінгу.

"Глава держави виражає принципову занепокоєність і несприйняття підходу керівництва правоохоронних органів, насамперед, МВС і Генпрокуратури, коли за абстрактними звітами про боротьбу із злочинністю ховається відсутність прогресу з резонансних справ.

Так, відсутність прогресу з пошуку Лозінського наводить на думку про незацікавленість політсил і правоохоронців в його арешті", - сказала вона.

Президент також занепокоєний частішими випадками дорожньо-транспортних пригод за участю вищих посадових осіб і депутатів Ради.

Ющенко вимагає від керівництва правоохоронних органів звіту з ходу розслідування резонансних справ.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що Лозінський, який підозрюється в нанесенні тілесних ушкоджень, що спричинили загибель жителя Кіровоградської області Валерія Олійника, може знаходитися на території України.

Лозінський оголошений в розшук Службою безпеки України та в міжнародний розшук Інтерполом.

Генеральна прокуратура порушила справу проти Лозінського за підозрою в нанесенні умисних важких тілесних ушкоджень, які спричинили загибель Олійника.

3 липня Рада достроково припинила повноваження депутата Лозінського.

16 червня на території мисливського господарства в Кіровоградській області в результаті сутички з Віктором Лозінським, тодішнім прокурором Голованівського району Кіровоградської області Євгеном Горбенком і начальником міліції цього ж району Михайлом Ковальським загинув житель Кіровоградської області Валерій Олійник.

Двоє останніх перебувають під вартою, Лозінський - у розшуку.

ProUA
Зараз ви читаєте новину «Ющенко вимагає у Луценка звіту по Лозінському і... Омельченку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути