середа, 05 травня 2010 09:30

Ющенко проти об"єднання "Нафтогазу" і "Газпрому"

Ющенко проти об"єднання "Нафтогазу" і "Газпрому"

Колишній Президент Віктор Ющенко вважає можливе об"єднання російського газового монополіста компанії "Газпром" та Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" загрозою державності України.

Про це повідомили в прес-службі "Нашої України".

"Майже очевидно, що разом з газпромовськими інженерами і технікою на підприємства газотранспортної системи по всій території нашої держави прийдуть російські гарнізони для так званого захисту російських громадян та власності на українській території. Такий потенційний сценарій повністю вкладається в логіку сучасної російської військової доктрини і загрожує державності України ", - вважає екс-президент.

На думку Ющенка, в разі реалізації ініціативи прем"єр-міністра Росії Володимира Путіна щодо об"єднання "Газпрому" і "Нафтогазу" Україні не знайдеться місця в такому об"єднанні.

"Безумовно, початок цьому процесу рейдерского захоплення української ГТС було покладено під час підписання кабальних для нашої держави газових контрактів 19 січня 2009 року", - відзначає екс-президент.

Крім того, Ющенко вважає, що цей проект суперечить українським національним інтересам і перекреслює всі напрацювання України щодо інтеграції її енергетики в європейський енергетичний простір.

"Це шлях до відновлення в українському, а отже європейському енергетичному секторі корупції та диктату монополіста", - переконаний екс-президент.

Ющенко закликав патріотичні сили прийняти всі законні заходи щодо захисту національних інтересів і не допустити здачі української стратегічної власності.

Також екс-президент закликав іноземних партнерів, зокрема в Європейському Союзі, не допустити монопольного диктату на європейському ринку.

Нагадаємо, 30 квітня Путін заявив, що виступає за об"єднання "Газпрому" і "Нафтогазу".

Зараз ви читаєте новину «Ющенко проти об"єднання "Нафтогазу" і "Газпрому"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути