вівторок, 04 травня 2010 11:18

Об'єднання "Нафтогазу" і "Газпрому" є нереальним - експерт

Об'єднання "Нафтогазу" і "Газпрому" є нереальним - експерт

Пропозиція російського прем'єра Володимира Путіна щодо об'єднання "Нафтогазу України" та російського "Газпрому" є нереалістичним проектом.

Про це "Німецькій хвилі" заявив президент Київського енергетичного клубу Олександр Тодійчук.

"Російський прем'єр виголосив пропозицію, яка має приховати негатив від безпрецедентних газових та інших енергетичних угод з Києвом", - прокоментував експерт заяву Володимира Путіна.

Він вважає, що об'єднання "Нафтогазу України" та "Газпрому" не має сенсу, коли йдеться про співпрацю двох суверенних держав, а не поглинання однією країною іншої.

"Такого сценарію не дозволяє ні Білорусь, ні Казахстан, які неодноразово вже заявляли про своє бажання спільного розвитку своїх економік. Простіше вже одразу об'єднати парламенти й уряди, і далі вже все буде автоматично", - сказав Тодійчук.

Те, що представник Єврокомісії з енергетичних питань Марлен Холзнер кваліфікує російську пропозицію, як "внутрішнє питання, до якого причетні два уряди", Тодійчук вважає проявом вичікувальної позиції Євросоюзу.

"Брюссель прагне більш стабільного та передбачуваного розвитку подій і не поспішатиме з висновками. А дії нової української влади в Європі сприймаються як хаотичні і такі, що нагадують гротескну виставу", - додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Об'єднання "Нафтогазу" і "Газпрому" є нереальним - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути