понеділок, 22 серпня 2011 10:41

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Ющенко не сумнівається, що президент Тимошенко кинула б Путіна

Ющенко не сумнівається, що президент Тимошенко кинула б Путіна

Якби Юлія Тимошенко стала главою держави в 2010 році, вона змінила б зміст газового контракту з Росією і "кинула б Путіна".

Таку думку в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна" "Мені б хотілося, щоб суд поставив питання про скасування газової угоди" сказав екс-президент Віктор Ющенко.

Відповідаючи на питання, щоб зробила б Тимошенко з газовим контрактом у разі своєї перемоги на виборах, екс-президент заявив: "Кинула б Путіна, ще що-небудь зробила б. Упевнений, відповідь була б! Я з упевненістю кажу, що й при іншому президенті ніхто б не жив з цією угодою".

За словами єкс-президента, підписавши газову угоду на умовах російської сторони, Тимошенко отримала політичні дивіденди.

"Тому що так вона одноосібно вирішила головну проблему Європи - газову. В Європі в ті дні мало хто цікавився деталями, на яких умовах до них став надходити газ. Сам факт початку поставок дозволив Тимошенко знайти ореол святості на європейській арені. Тепер повернемося в Україну. Тут народу повідомили, що газ буде зі знижкою, по $223 - навіть дешевше, ніж обговорювалося в грудні. Створюється модель, за якї 2009 рік виглядає "шоколадним". А про наступні роки людям розповідають, що буде ще дешевше", - заявив екс- президент.

Ющенко підкреслив також, що хотів би, щоб зараз Печерський суд поставив питання про скасування газової угоди або окремих, найбільш проблемних її положень.

"Рішення суду повинно, як мінімум, підштовхнути чинну владу до зняття цієї проблеми через міжнародний арбітраж. Тим більше що в історії було чимало подібних прецедентів - і німці, і поляки вигравали у "Газпрому" позови з приводу некоректних договорів. Я вважаю, що це має бути головним завданням суду - не персоніфікація процесу, а вирішення проблем, які на 10 років формують економічну і соціальну напруженість в країні", - підкреслив він.

Нагадаємо, що в ході засідання Печерського райсуду екс-президент Віктор Ющенко заявив, що газові переговори в Москві були зірвані через Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко не сумнівається, що президент Тимошенко кинула б Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути