середа, 13 липня 2011 15:52

УПЦ КП вимагає від Київради не йти на поступки Московському патріархату

УПЦ КП вимагає від Київради не йти на поступки Московському патріархату

В Українській православній церкві Київського патріархату (УПЦ КП) вимагають від депутатів Київради не ухвалювати рішення про виділення Свято-Іллінському приходу Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) "фактично в безкоштовну оренду" строком на 3 роки приміщень у місцях оформлення замовлень на ритуальні послуги.

Як заявив на прес-конференції в середу у Києві голова інформаційного управління УПЦ КП єпископ Євстратій (Зоря), 14 липня на засіданні сесії Київради має бути розглянуто це рішення, яке було ініційовано головою фракції Партії регіонів у Київраді Олексієм Омельяненком.

"Багато киян не є прихожанами конкретної церкви і не знають, куди звертатися з цих питань щодо здійснення обрядів при похованні померлих, тому у відповідних місцях повинні бути уповноважені представники різних конфесій, і вони повинні бути всі представлені на принципах рівноправності", - сказав єпископ.

Він висловив сподівання, що Київрада не ухвалить рішення, яке може сприяти розпаленню міжконфесійної ворожнечі, а також порушує закони України і доручення президента України.

Єпископ Євстратій зазначив, що, згідно із соціологічними опитуваннями, в Києві близько 50% прихожан КП і 16-18% - МП. Тому це рішення, яке, на його думку, встановить монополію для представників МП в цьому питанні, буде порушувати інтереси киян.

Зараз ви читаєте новину «УПЦ КП вимагає від Київради не йти на поступки Московському патріархату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути