понеділок, 24 жовтня 2016 16:08

Україні потрібно відновити ядерний щит - Ляшко

Україні потрібно відновити ядерний щит - Ляшко

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко вважає заяву про без'ядерний статус однією з найбільших помилок у процесі відновлення державності. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook до 25-річчя цієї події.

"Рівно 25 років тому Верховна Рада ухвалила заяву про без'ядерний статус України. Переконаний, що це було однією з найбільших наших помилок в процесі відновлення державності, за яку ми сьогодні розплачуємося кров'ю українців", - зазначив Ляшко.

На його думку, "головними гарантами нашої незалежності" повинні стати ядерна зброя та потужна армія, а не Будапештський меморандум, "про який сьогодні соромляться згадувати навіть ті, хто його підписав".

"Тому за будь-яку ціну маємо відновити наш ядерний щит. Іншого реального способу назавжди захистити нашу рідну Україну, приречену на сусідство з Росією, просто немає. Покладатися на порожні обіцянки і заяви наших партнерів - це обманювати самих себе", - резюмував політик.

Нагадаємо, 24 жовтня 1991 року прийняли постанову Верховної Ради про без'ядерний статус України. 5 грудня 1994-го лідери України, США, Росії і Великої Британії підписали Будапештський меморандум про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї. Не був ратифікований жодною з держав, які його підписали.

Франція і Китай - два інших учасники Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, що володіли на момент підписання Будапештського меморандуму ядерною зброєю, надали аналогічні гарантії, зробивши відповідні заяви, але не поставили свої підписи під документом.

Зараз ви читаєте новину «Україні потрібно відновити ядерний щит - Ляшко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути