четвер, 21 липня 2016 17:15

Україна вимагає відсторонити Росію від участі в Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро

Україна вимагає відсторонити Росію від участі в Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро

Національний антидопінговий центр України долучився до антидопінгових агентств країн, які виступили за відсторонення Російської Федерації від участі в Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро.

Президентові Міжнародного Олімпійського комітету пану Томасу Баху направлено відповідного листа, повідомив міністр молоді і спорту України, представник партії "Народний фронт" Ігор Жданов на своїй сторінці у Facebook.

"НАДЦ прагне долучитися до антидопінгових агентств країн, які виступили за відсторонення Російської Федерації від участі в XXXI Олімпійських іграх 2016 року в місті Ріо-де-Жанейро", - процитував міністр звернення до президента МОК.

У листі зазначено, що незалежне розслідування Всесвітнього антидопінгового агентства довело, що Міністерство спорту Росії за сприяння російських спецслужб навмисне порушувало фундаментальні принципи Олімпійського руху, Олімпійської хартії і кодексу етики ВАДА. Російська влада, завдяки державній допінговій програмі, допомагала своїм спортсменам досягати високих результатів протягом багатьох років.

"Враховуючи те, що допінг докорінно суперечить духу спорту та підтримуючи право спортсменів на спорт, вільний від допінгу, Національна антидопінгова організація України приєдналася до прохання низки національних антидопінгових організацій світу щодо відсторонення Російської Федерації від участі в Олімпійських іграх 2016 року", - йдеться у листі, підписаному директором Національного антидопінгового центру України Іваном Курліщуком.

Зараз ви читаєте новину «Україна вимагає відсторонити Росію від участі в Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути