вівторок, 19 липня 2016 13:05

Міжнародний олімпійський комітет має відсторонити збірну Росії від Олімпіади

Міжнародний олімпійський комітет має відсторонити збірну Росії від Олімпіади

Сьогодні Міжнародний олімпійський комітет вирішуватиме долю участі збірної Росії в Іграх ХХХІ Олімпіади у Ріо-де-Жанейро.

Про це повідомив міністр молоді та спорту України, представник "Народного фронту" Ігор Жданов на своїй сторінці у Facebook.

Він нагадав, що 18 липня відбулась доповідь незалежної комісії ВАДА щодо зловживань допінгом і приховування відвертих порушень під час підготовки спортсменів у Російській Федерації, починаючи з 2011 року.

"Таке відверте та нахабне маніпулювання під керівництвом міністерства та спецслужб - прикрий та болісний досвід для всього спортивного світу. Російська Федерація знехтувала основними принципами Олімпійської хартії та Всесвітнього антидопінгового кодексу. Щодо обох документів, які є основними у міжнародному спорті – це злочин", - наголосив Жданов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від Росії на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро буде лише одна легкоатлетка

"Матеріали, надані комісією щодо підмін проб, те що сталося перед та після Олімпіади в Сочі, на інших міжнародних змаганнях – свідчать, що організатори цих фальсифікацій, мабуть, були абсолютно впевнені у своїй недосяжності та неможливості покарання", - додав він.

Ігор Жданов висловив впевненість, що "МОК і ВАДА будуть наскільки справедливими, настільки й суворими у своїх остаточних висновках".

Зараз ви читаєте новину «Міжнародний олімпійський комітет має відсторонити збірну Росії від Олімпіади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути