четвер, 14 грудня 2017 06:40

Україна в лютому підпише закон про боротьбу з корупцією, який затвердив МВФ

Україна в лютому підпише закон про боротьбу з корупцією, який затвердив МВФ
В лютому приймуть закон по протидії корупції. Фото: 20 хвилин

Міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що в лютому 2018 року Верховна Рада має намір прийняти закон про створення спеціального антикорупційного суду, підтриманий Міжнародним валютним фондом.

"Ухвалення судового закону в лютому буде важливим кроком на шляху отримання більшої допомоги від МВФ, який хоче, щоб Україна підвищила тарифи на газ, зробила свою пенсійну систему стабільною і скасувала мораторій на продаж сільськогосподарських угідь", - зазначив чиновник в інтерв'ю агентству Reuters.

При цьому Петренко усвідомлює, що підтримка закону буде крихкою, так як деякі депутати з його прийняттям можуть опинитися під слідством правоохоронних органів. Однак все ж проект повинен бути підтриманий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ обшукало Мін'юст

Зазначений закон визначає, яким чином антикорупційним судом буде отримана фінансова автономія, а також вказує, як будуть обиратися нові судді. Ухвалення закону має позбавити країну від нинішньої системи вибору суддів, при якій представники юстиції отримують велике поле для корупції.

Зараз ви читаєте новину «Україна в лютому підпише закон про боротьбу з корупцією, який затвердив МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути