пʼятниця, 19 вересня 2014 20:39

Україна, Польща і Литва об'єдналися в військове формування LITPOLUKRBRIG
11

Фото: facebook.com/theministryofdefence.ua

Країни підписали угоду про створення спільної миротворчої бригади.

Угода була підписана міністром оборони України Валерієм Гелетеєм у Варшаві в присутності президента країни Броніслава Коморовського. З польської сторони документ підписав міністр національної оборони Томаш Семоняк, з литовської - міністр охорони країни Юозас Олекас.

Від України в "ЛитПолУкрбриг" буде направлено 545 військовослужбовців, від Польщі - 3000-3800, від Литви - 150-350 військових. Командування бригади буде знаходиться в м. Люблін (Польща), а підрозділи-учасники будуть залишатися в місцях своєї постійної дислокації.

Мета створення бригади - підвищення рівня взаємної довіри і співробітництва між країнами, а також поліпшення стану безпеки в регіоні. Крім того, бригада буде брати участь у міжнародних операціях на основі мандату ООН.

"Це приклад реальної і ефективної взаємодії в умовах нових викликів і новий елемент загальноєвропейської безпеки", - прокоментував Гелетей створення LITPOLUKRBRIG.

Передбачається, що до бригади можуть приєднатися й інші держави.

Зараз ви читаєте новину «Україна, Польща і Литва об'єдналися в військове формування LITPOLUKRBRIG». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути