четвер, 06 лютого 2014 11:58

Спецтема: Євромайдан-2013

"Україна поділена на тих, хто хоче кудись іти, і на тих, хто нічого не хоче" - Вакарчук

"Україна поділена на тих, хто хоче кудись іти, і на тих, хто нічого не хоче" - Вакарчук

Якщо за останні місяці в цій країні стало більше людей, яким не все одно, по-справжньому не все одно, значить Майдан стоїть недарма. Про це на своїй сторінці у "Twitter" написав співак Святослав Вакарчук.

"Україна поділена зовсім не на тих, хто хоче іти на Схід чи на Захід. Україна поділена на тих хто хоче кудись іти, і на тих хто нічого не хоче", - написав митець.

Нагадаємо, співак та музикант Святослав Вакарчук від початку Євромайдану активно підтримує активістів, які повстали проти чинної влади. Так, наприкінці року гурт "Океан Ельзи" у старому "золотому" складі виступив зі сцени Майдану. Послухати колектив прийшли десятки тисяч осіб. Під час концерту присутні включили свої мобільні пристрої, що створило надзвичайно красиву картинку — Майдан став морем світла. Фото з тієї ночі згодом облетіли весь світ.

Крім того Вакарчук виступав із закликами до силовиків зупинити насилля на вулицях країни.

"Звертаюсь до "так званих" правоохоронців! Зупиніться! Перестаньте знущатись над людьми! Присяга, яку ви приймали не дає вам права на це!", - писав співак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ніяка зміна влади не варта життя навіть однієї людини" - Вакарчук

Нагадаємо, Євромайдан, який згодом трансформувався у Майдан, це масова багатомісячна акція протесту в центрі Києва, а також в інших містах України, що розпочалась 21 листопада 2013 у відповідь на призупинення українським урядом процесу підготовки до підписання угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Після Вільнюського саміту "Східного партнерства" (28-29 листопада), спроби розгону наметового містечка та прийняття 16 січня 2014 проурядовою більшістю Верховної Ради законів, що передбачають посилення санкцій за організацію та участь у масових заворушеннях, акція перейшла в активну фазу протистояння народу і силових структур.

Зараз ви читаєте новину «"Україна поділена на тих, хто хоче кудись іти, і на тих, хто нічого не хоче" - Вакарчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути