пʼятниця, 16 вересня 2016 13:05

Україна отримала детальний план реформ від іноземних спеців

Україна отримала детальний план реформ від іноземних спеців

Стратегічна група радників під керівництвом Лешека Бальцеровича й Івана Міклоша завершила роботу над пакетом ключових реформ.

15 вересня його передали президенту Петрові Порошенко, прем'єр-міністру Володимирові Гройсману й до Верховної Ради.

Документ містить найважливіші кроки для посилення фіскальної та фінансової стабільності, зменшення корупції, прискорення розвитку середнього бізнесу, поліпшення структури й діяльності державного апарату.

"У пакет реформ включені пропозиції, що стосуються структури і процедур державного апарату - децентралізація, електронне адміністрування, реформа прокуратури та судової системи, антикорупція. Особливу увагу приділили публічним фінансам і структурним реформам, необхідним для зміцнення економічного зростання. Зокрема, приватизацію, дерегуляцію, демонополізацію, реформу енергетичного сектора й ринку газу, ринку землі. Також подані пропозиції щодо реформи охорони здоров'я", - заявляють у групі.

Офіційна презентація пакету відбудеться за два тижні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість українців не бачать боротьби з корупцією

Стратегічна група радників із підтримки реформ - команда з 10 іноземних й українських фахівців. Група створена 18 квітня 2016 року.

Наприкінці квітня Порошенко призначив польського реформатора Лешека Бальцеровича своїм представником у Кабміні.

Бальцерович обіймав посади віце-прем'єр-міністра й міністра фінансів Польщі в 1989-91 і 1997-2000 рр., а також був головою Нацбанку Польщі в 2000-2007 рр.

Політик відомий як ідейний натхненник і один із безпосередніх реалізаторів ліберальних реформ у Польщі.

Івана Міклоша представили радником в уряді Гройсмана 27 квітня. Доти працював радником міністра фінансів Наталії Яресько.

Він є один з авторів "словацького економічного дива". 2004 року визнаний лондонським журналом Euromoney кращим міністром фінансів у світі. Виступає за приватизацію держпідприємств, скорочення видаткової частини бюджету, бере участь в розробці податкової реформи. Запроваджував у Словаччині єдину податкову ставку.

Зараз ви читаєте новину «Україна отримала детальний план реформ від іноземних спеців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути