вівторок, 27 березня 2012 09:05

Україна "намацує" форму співпраці з Митним Союзом - Литвин

Україна "намацує" форму співпраці з Митним Союзом - Литвин
Володимир Литвин: Україна уважно досліджує нормативну базу Митного союзу. Фото: tsn.ua

Україна шукає оптимальну модель взаємодії з Митним Союзом.

Про це вчора під час засідання ради Міжпарламентської асамблеї держав-учасниць Співдружності незалежних держав в Алмати заявив голова Верховної Ради Володимир Литвин.

"Ми виходимо з необхідності пошуку оптимальної моделі взаємодії з Митним союзом, яка б враховувала національні інтереси, як нашої країни, так і країн-членів цієї структури. Упевнений, що вдасться знайти взаємоприйнятну модель такого співробітництва", - сказав він.

За словами спікера, українська сторона докладно вивчає формування і розвиток більш глибоких форматів економічної інтеграції на просторі СНД.

"Україна уважно досліджує нормативну базу Митного союзу і його практичний досвід, аналізує ініціативи і вже прийняті рішення про трансформацію Митного союзу і Єдиного економічного простору (ЄЕП) в Євразійський економічний союз", - зазначив Литвин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зона вільної торгівлі з ЄС несумісна з Митним союзом - Тейшейра

Литвин вважає значними перспективи подальшого співробітництва держав у рамках СНД. За його словами, серед головних пріоритетів української сторони - завершення формування та забезпечення повномасштабного функціонування режиму вільної торгівлі на просторі Співдружності відповідно до норм і правил СОТ, активізація партнерства між країнами СНД в енергетичних проектах, формування міждержавного інноваційного простору, створення мережі міждержавних транспортних коридорів на просторі СНД.

Засідання Ради Міжпарламентської Асамблеї держав-учасниць СНД присвячено 20 річчю МПА.

Зараз ви читаєте новину «Україна "намацує" форму співпраці з Митним Союзом - Литвин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути