вівторок, 13 вересня 2016 10:03

Україна має стратегію невизнання світом виборів до Держдуми РФ

Україна має стратегію невизнання світом виборів до Держдуми РФ
Фото: novynarnia.com

Українські дипломати мають тактику, яка допоможе довести світові важливість невизнання результатів виборів до Державної думи Російської Федерації.

Про це повідомила прес-секретар МЗС України Мар'яна Беца.

"Зараз у нас є серйозна тактика і стратегія по консолідації міжнародних зусиль щодо невизнання цих виборів. Разом із тим, за словами української дипломатії, дуже багато європейських міжнародних спостерігачів не їдуть на територію окупованого Криму спостерігати за виборами - від ОБСЄ та ЄС, а також від СНД", - повідомила Беца.

Вона наголосила, що Росія намагається легітимізувати анексію Криму, проводячи там вибори.

"Вибори на тимчасово окупованій території є апріорі нелегітимними. До Державної думи Російської Федерації ми направили не одну ноту протесту з вимогою не проводити їх в Україні. Ці вибори є складовою збройної агресії, яку Росія розв'язала проти України. Фактично це спроба легітимізувати незаконну анексію Російською Федерацією Криму", - зазначила прес-секретар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЦВК пояснили, чому Держдума буде нелегітимна

Як відомо, вибори до Державної думи відбуватимуться у Росії 18 вересня. Їх планують провести також в окупованому Криму. В Україні офіційно заборонили відкривати повноцінні виборчі дільниці.

Глава ЦВК РФ Елла Памфілова натякнула, що Росія "бумерангом" відреагує на заборону проводити вибори до Держдуми на території дипломатичних представництв РФ в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Україна має стратегію невизнання світом виборів до Держдуми РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути