пʼятниця, 20 січня 2017 08:38

Україна готує деокупацію Донбасу

Україна готує деокупацію Донбасу
Фото: informat.com.ua

Україна готується до поетапного повернення окупованих території Донецької та Луганської областей під контроль Києва.

Про це сказав міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш в ефірі одного з телеканалів.

"Вірю, що це почнеться вже цього року. У мене немає підстав стовідсотково стверджувати, що це станеться, але ми готові до двох речей. Якщо той мирний процес, який започаткували через затвердження Радою Безпеки ООН так званих Мінських угод, то там передбачено, що поетапно ці території будуть повертатися. Зараз розробляється дорожня карта повернення. Коли українські органи влади повертатимуться туди, всі мають бути готові до цього процесу", - сказав Черниш.

Існує ціла низка проблем з відновлення української влади на окупованих територіях Донбасу. Зокрема, невідомо, що відбувається на цих територіях, зазначив міністр.

"Звичайні проблеми - повернути всі органи влади, відділення міністерств, центральних органів, банків. Як знову людей перереєструвати, як з ними організувати роботу", - сказав Черниш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Будьте готові" - Аваков зробив заяву щодо Донбасу

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявляв, що процес звільнення окупованих територій Донбасу від бойовиків і російських військових повинен початися восени 2017 року. Це станеться не тому, що Україна погодиться провести вибори на Донбасі. А через те, що Росія просто припинить економічну підтримку цих територій.
Зараз ви читаєте новину «Україна готує деокупацію Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути