неділя, 15 січня 2017 18:15

Тука спрогнозував, коли з Донбасу поженуть бойовиків

Тука спрогнозував, коли з Донбасу поженуть бойовиків
Замміністра Георгій Tука | фото: FB

Процес звільнення окупованих територій Донбасу від бойовиків та російських військових повинен розпочатися восени 2017 року

Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука в ефірі Еспресо.TV

Питання звільнення від російської окупації Криму та Донбасу необхідно відокремлювати одне від одного.

"Для повернення анексованого півострова знадобиться набагато більше часу. Щодо повернення Донбасу, в мене є чітке враження, що ми будемо мати можливість приблизно восени, мабуть, розпочати реальний процес повернення цих територій. Скоріш за все - невійськовим способом, і я на це дуже сподіваюся", - наголосив Тука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про етнічну зачистку бойовиками українців розповів російський опозиціонер

Це станеться не тому, що Україна погодиться провести вибори на Донбасі. А через те, що Росія просто припинить економічну підтримку цих територій через тиск.

"За будь-якими розрахунками будь-яких експертів, якщо тільки припинеться економічна підтримка, навіть якщо залишити на вагах військову складову, то центральному уряду України знадобиться максимум три місяці, аби навести там лад", - пояснив Тука.

Для виплат пенсій жителям окупованого Донбасу щорічно потрібно 30 млрд грн. Розповів міністр соціальної політики Андрій Рева.
Зараз ви читаєте новину «Тука спрогнозував, коли з Донбасу поженуть бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути